Ga naar Content

Burgemeester Hoorn gelast finaleduel Hovocubo af: "Kregen melding van de politie"

De finale van de play-offs van vanavond tussen de zaalvoetbalclubs Hovocubo - FC Eindhoven gaat niet door. Deze beslissing heeft de burgemeester Jan Nieuwenburg genomen. Op dit moment is onduidelijk wanneer de wedstrijd wel wordt gespeeld. "Wij hebben zorgen over de openbare orde en veiligheid", laat een woordvoerder weten.

Hovocubo tegen FC Eindhoven - Foto: Michel Bes

De aanloop naar dit eerste finaleduel was al erg rumoerig. Hovocubo speelde in de halve finale (best-of-three) tegen Tigers Roermond. In de allesbeslissende derde wedstrijd stond Hovocubo met 2-0 voor, maar met nog vijf minuten te gaan sloeg de vlam in de pan.

"We kregen een melding van de politie dat het verstandig was om deze wedstrijd af te gelasten"

Woordvoerder gemeente Hoorn

Er waren opstootjes tussen spelers en supporters van beide teams en hierdoor was de politie volop aanwezig in sporthal De Opgang. De afgelasting heeft dan ook te maken met de gebeurtenissen van afgelopen zondag. "We kregen een melding van de politie dat het verstandig was om deze wedstrijd af te gelasten", aldus de woordvoerder van de gemeente Hoorn.

Wat die dreiging precies was, wilde een woordvoerder van de politie niet zeggen. "Wij kregen een dreiging richting de wedstrijd binnen en hebben dat doorgegeven aan de gemeente. Die is in gesprek gegaan met de betrokken partijen."

Hovocubo wil niet reageren op het besluit van de gemeente. 

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Na de staking van afgelopen zondag bepaalde de KNVB dat de gestaakte wedstrijd woensdag ingehaald zou moeten worden. Dit moest gebeuren op de KNVB campus in Zeist zonder publiek. Tigers Roermond is niet te spreken over de gang van zaken en meldde zich af voor de wedstrijd. Hierdoor werd Hovocubo aangewezen als winnaar en staat het in de finale tegen FC Eindhoven.

Het is nog niet bekend wanneer de wedstrijd wordt ingehaald. De KNVB laat weten dat ze in overleg zijn met beide clubs. 

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Kijk elke maandag om 17.10 uur naar NH Sport op tv
  • Luister op vrijdag van 19-22 uur en zondag van 17-19 uur naar NH Sport op NH Radio
  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52