Ga naar Content

FC Volendam beloont talent Rob Tol met eerste contract

Volendammer Rob Tol mag zich vanaf nu profvoetballer noemen. De 19-jarige verdediger tekende een eenjarig contract met een optie voor nog een jaar bij FC Volendam. Afgelopen seizoen speelde Tol 25 duels in de tweede divisie voor het beloftenteam uit het vissersdorp.

Rob Tol - Foto: Pro Shots/Erich Snijder

"Al tien jaar draag ik het shirt van FC Volendam en dat maakt het extra speciaal dat ik vanaf nu contractspeler ben", laat Rob Tol weten op de site van FC Volendam. "Dit is een mooie stap in de goede richting en ik ga er vol voor om mijn volgende doelen te bereiken."

Universitaire studie

Tot een debuut in de hoofdmacht kwam het nog niet voor Tol, wel behoorde hij twee keer tot de wedstrijdselectie van hoofdtrainer Wim Jonk. In de toekomst verwacht technisch directeur Jasper van Leeuwen het nodige van de talentvolle verdediger. "Rob heeft zich in de relatieve luwte uitstekend ontwikkeld. Ondanks een bijzonder uitdagend weekprogramma, mede door een pittige universitaire studie, zien we een jongen die de energie kan opbrengen om steeds sterker, sneller en beter aan de bal te worden. Wij zijn benieuwd waar Rob’s plafond ligt."

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Kijk elke maandag om 17.10 uur naar NH Sport op tv
  • Luister op vrijdag van 19-22 uur en zondag van 17-19 uur naar NH Sport op NH Radio
  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52