Start van hoofdcontent

Velsen-Zuid

nl

Na 17 jaar Telstar gaat directeur Pieter de Waard aan de bak bij een strandpaviljoen

13 juni 2023, 21.09 uur · Aangepast 14 juni 2023, 11.30 uur · Door Thomas Brood

Na 17 jaar zit het er voor Telstar-directeur Pieter de Waard op. Vandaag stond zijn officiële afscheid op het programma en morgen is dan zijn allerlaatste dag op kantoor. "Dan een maand op vakantie. Daarna ga ik drie weken als kelner werken bij een strandpaviljoen", vertelt De Waard.  

Louter positieve woorden voor vetrekkend Telstar-directeur Pieter de Waard - NH Nieuws

De Waard is van alle  markten thuis. Eerder gaf hij al aan dat hij meerdere dingen zou willen gaan doen. Van vorkheftruckchauffeur tot bondsvoorzitter en van vakkenvuller tot een baan in de media. Daar kan nu dus een job in de horeca bij.

Fantastisch mens

Tijdens zijn afscheidsreceptie werd lyrisch over de Telstar-directeur gesproken. De dag begon met een speech van burgemeester Frank Dales. Daarna nam Telstarfan Peter 'Jomanda' Zoontjes het woord. "Zo'n directeur krijgen we nooit meer", zij hij onder meer tijdens z'n speech. 

De meeste mensen kennen de bijzondere uitspraken wel van Jomanda, maar AZ-directeur Robert Eenhoorn en KNVB-bestuurder Gijs de Jong wisten bij zijn verhaal soms niet waar ze kijken moesten.

Daarna nam cabaretier Peter Heerschop het woord en kreeg hij de lachers op zijn hand. Vanavond staat er een officieel diner op het programma voor genodigden en morgen trekt hij dus definitief de deur dicht bij Telstar. 

"Zo'n directeur krijg je nooit meer"

Peter 'Jomanda' Zoontjes

NH Sport sprak vandaag met Telstarfans Peter 'Jomanda' Zoontjes en Dicky Sintenie, 'mandjesman' Jeroen Schoonakker en aandeelhouder Chris van der Zwan. Dat leverde de bovenstaande reportage op.