Ga naar Content

Pieter de Waard: "Het is tijd voor een kleurrijke bondsvoorzitter"

Tijdens een bondsvergadering van de KNVB op 27 mei zal bekend worden wie Michael van Praag als bondsvoorzitter gaat opvolgen. Telstar-directeur Pieter de Waard heeft die ambitie. "Het is tijd voor een kleurrijke bondsvoorzitter", aldus De Waard.

De buitenwacht ziet het niet zo snel gebeuren. "Pieter de Waard is veel te kleurrijk en excentriek voor de KNVB", aldus Johan Derksen. Toch ziet De Waard dat anders. "Ik weet zeker, sterker nog, de KNVB vindt het heel erg leuk", aldus De Waard.

Al jarenlang vecht Pieter de Waard voor een eerlijkere verdeling van de mediagelden. Hij vindt dat de grote drie momenteel te veel geld krijgen. Hij wil dat het mediageld gedeeld wordt door het aantal clubs in de ere- en Keuken Kampioen Divisie. "De topclubs willen beter worden en daarvoor hebben ze goede tegenstand nodig in de nationale competitie. Dat besef wordt steeds groter. Deze discussie voert Telstar samen met een aantal andere clubs al jaren. Het is heel simpel je moet blijven poetsen en op een dag komt het goed", vertelt De Waard.

Pieter de Waard over de verdeling van de mediagelden - NH Nieuws

Foto: