Ga naar Content
IJmond

Telstar-directeur Pieter de Waard voert campagne met levensgrote foto op tourbus

21 maart 2019, 09.34 uur · Aangepast 21 maart 2019, 10.14 uur
Door: · Foto: Twitter

Telstar-directeur Pieter de Waard windt er geen doekjes om; hij wil de nieuwe KNVB-voorzitter worden. Naar eigen zeggen maakt hij 'een goede kans'. Binnenkort worden daarom de Noord-Hollandse wegen 'onveilig' gemaakt met een bus waarop een metersgroot hoofd van de markante man te zien is.

Zo is te zien in deze Tweet. Michael van Praag is momenteel de bondsvoorzitter van de KNVB en is bezig aan zijn derde en laatste termijn als voorzitter. De 71-jarige Amsterdammer treedt aan het einde van dit jaar af. 

(Artikel gaat verder onder de tweet)

Of De Waard ook echt kans maakt, zal moeten blijken. De KNVB heeft voor de zoektocht naar een opvolger van Van Praag hulp ingeschakeld van een gespecialiseerd bureau. Het is in principe de bedoeling dat een commissie, met daarin onder anderen de KNVB-directeuren Eric Gudde en Jan Dirk van der Zee, op 27 mei de meest geschikte kandidaat voordraagt aan de zestig afgevaardigden van het betaald voetbal en amateurvoetbal.

Lees ook: Telstar-directeur Pieter de Waard wil bondsvoorzitter worden: "Ik ga er ook van uit dat ik het word"

Kandidaten zouden het kunnen laten aankomen op een verkiezing als ze de steun van minimaal tien afgevaardigden hebben. "Dat is voor mij een formaliteit", aldus De Waard, die zich als voorzitter vooral zou willen inzetten voor de ontwikkeling van de breedtesport en betere verdeling van de kosten en baten over de clubs.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!