Ga naar Content
Sport

Telstar-directeur Pieter de Waard wil bondsvoorzitter worden: "Ik ga er ook van uit dat ik het word"

8 maart 2019, 13.44 uur
Door: · Foto: ANP

Telstar-directeur Pieter de Waard heeft zich kandidaat gesteld om Michael van Praag op te volgen als bondsvoorzitter van de KNVB. Hij onthulde vandaag dat hij een sollicitatiebrief heeft gestuurd. "Ik ga er ook van uit dat ik het word", zegt De Waard, een tikkeltje gekscherend. "Iedereen staat achter mijn agenda. Althans, de meesten."

Van Praag is bezig aan zijn derde en laatste termijn als voorzitter van de Nederlandse voetbalbond. De 71-jarige Amsterdammer treedt aan het einde van dit jaar af. Het is de bedoeling dat op 27 mei tijdens de bondsvergadering in Zeist de naam van zijn opvolger bekend wordt. Onduidelijk is hoeveel kandidaten er zijn. De sollicitatietermijn sloot woensdag. De Waard is de eerste en vooralsnog ook de enige die zijn kandidatuur openbaar maakt.

Lees ook: Telstar-directeur heeft een dringende boodschap voor Ajax, Feyenoord en PSV

"Ik heb de zestig mensen die mogen stemmen per mail benaderd, om te horen wat hun wensen en ideeën zijn. Daarmee ga ik aan de slag", aldus de markante De Waard, die sinds 2006 directeur van Telstar is. "Ik heb mijn ambitie om bondsvoorzitter te worden nooit onder stoelen of banken geschoven. Ik krijg daar bijna altijd positieve reacties op."

Lees ook: Boze Telstar-directeur laat Twente-fans gratis naar binnen: "Zal ze leren wat gastvrijheid is"

De KNVB heeft voor de zoektocht naar een opvolger van Van Praag hulp ingeschakeld van een gespecialiseerd bureau. Het is in principe de bedoeling dat een commissie, met daarin onder anderen de KNVB-directeuren Eric Gudde en Jan Dirk van der Zee, op 27 mei de meest geschikte kandidaat voordraagt aan de zestig afgevaardigden van het betaald voetbal en amateurvoetbal.

Lees ook: Telstar wil weer starten met vrouwen in eredivisie

Mogelijke andere kandidaten kunnen het op een verkiezing laten aankomen als ze de steun van minimaal tien afgevaardigden hebben. "Dat is voor mij een formaliteit", aldus De Waard, die zich als voorzitter vooral zou willen inzetten voor de ontwikkeling van de breedtesport en betere verdeling van de kosten en baten over de clubs.

Lees ook: Telstar-trainer Snoei: "Wij moeten meer goals maken"

"Vanuit Telstar pleiten we al jaren voor verandering in het Nederlandse voetbal. Die gaan erg traag. Misschien moeten we dichter op het vuur gaan zitten, vandaar mijn sollicitatie."

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!