Ga naar Content
Sport

Telstar wil weer starten met vrouwen in eredivisie

23 februari 2019, 12.01 uur
Door: · Foto:

Telstar wil volgend seizoen met een vrouwenelftal uikomen in de eredivise. De club is druk bezig met voorbereidingen om dat voor elkaar te krijgen. Dat vertelde trainer Hans de Winter bij NH Radio sportcafé. Telstar zou de tiende ploeg in de eredivisie kunnen worden.

De Winter, voorheen ook trainer bij de vrouwen van Buitenveldert, is al druk bezig met een team. "De ambitie is om in te stappen in eredivisie, maar dan moeten we eerst voldoen aan allerlei eisen van de KNVB", vertelde De Winter.

Zo moet een club bijvoorbeeld aantonen dat er een team staat dat het niveau aan kan. Verder moet de club verbonden zijn aan een BVO, er moet een stadion zijn en de begroting moet kloppen.

"Daar voldoen we aan. Alleen de begroting is nog niet helemaal rond, omdat we nog geen toezegging hebben dat we eredivisie mogen spelen. We hebben een begroting van 2,5 ton waarvan de helft al is toegezegd. De andere helft kunnen we makkelijk binnenhalen als de toestemming van de KNVB er is."

Vorig seizoen wilde Telstar ook al instappen in de eredivisie. Toen vroeg de KNVB zich af of er wel voldoende talent is in Noord-Holland voor drie clubs in de eredivisie. Ajax en vv Alkmaar komen al uit in de eredivisie. Komende vrijdag speelt het team van Telstar een oefenwedstrijd tegen sc Heerenveen, waarin ze kunnen laten zien dat ze goed genoeg zijn voor de eredivisie.