Ga naar Content
Noord-Holland

Boze Telstar-directeur laat Twente-fans gratis naar binnen: "Zal ze leren wat gastvrijheid is"

20 mei 2016, 00.01 uur · Aangepast 20 mei 2016, 00.28 uur
Door: · Foto: NH Nieuws

VELSEN-ZUID Als het aan de Jupiler League-clubs ligt, zal FC Twente volgend jaar niet uitkomen in die competitie. Dat maakten de clubs vandaag bekend in een gezamenlijk statement. Directeur Pieter de Waard van Telstar ergert zich aan de houding van de Twentse club: "Twente moet god op zijn blote knietjes danken."

Gisteren bepaalde de licentiecommissie dat FC Twente zijn eredivisielicentie verliest en dat het volgend jaar in de Jupiler League 'opnieuw mag beginnen'. Dit stoot de Jupiler League-clubs tegen het zere been.

Lees ook: Bezwaar tegen FC Twente in Jupiler League "Ik vind dat FC Twente god op zijn blote knietjes mag danken, en vooral de achterban"

Pieter de Waard, directeur van Telstar, is niet te spreken over de houding van de achterban van de club uit Enschede. "Ik vind dat FC Twente god op zijn blote knietjes mag danken, en vooral de achterban. En dan doet het mij specifiek pijn om te horen van de achterban of direct betrokkenen bij de club dat ze in de Jupiler League moeten voetballen tegen Telstar. Nou, die zijn snel arrogant geworden."

Lees ook: FC Twente volgend jaar tegenstander FC Volendam en Telstar

Gratis
De Waard heeft wel goed nieuws voor de Twente-supporters, die volgend jaar willen afreizen naar Velsen-Zuid. "De FC Twente-supporters mogen uit piëteit gratis naar binnen, dan kunnen ze leren wat gastvrijheid is. Dat kan ik nu al toezeggen, maar dan moeten ze zich wel een beetje nederig gedragen."

Ze moeten straks naar Telstar en MVV? Ze mogen naar Telstar en MVV. #fctwente

— Willem Vissers (@vkwillemvissers) May 19, 2016