Start van hoofdcontent

Alkmaar

nl

Vlak voor haar grote reis wandelt geslaagde Ilse (17) nog één keer samen met oma en mama

16 juni 2023, 15.14 uur · Aangepast 16 juni 2023, 18.18 uur
Door Tom Jurriaans · Foto: NH/ Tom Jurriaans

Voor de 17-jarige Ilse de Jong uit Grootebroek is het een bijzondere dag. Ze is geslaagd voor haar middelbare school en loopt samen met haar oma Vera en moeder Sylvie de derde dag van de Alkmaarse Wandel4daagse. Het is ook meteen een soort afscheidswandeling, want ze vertrekt binnenkort naar Amerika.   

De Pelgrimsroute stond vandaag op het programma, een mooie route door het Heilooërbos, richting Landgoed Willibrordus in Heiloo waar de verzorgers van de EHBO de nodige voetjes moesten behandelen. Daarna kon er nog wat gezegend water worden gedronken uit de put bij bedevaartsoord Onze-Lieve-Vrouw ter Nood.   

Op deze dag komt er een flink aantal wandelaars bij. Bij de Alkmaarse Wandel4daagse kun je er namelijk ook voor kiezen om maar twee dagen te wandelen. "We merkten dat daar veel vraag naar is", vertelt Jeroen Wouda van Le Champion. "Veel wandelaars komen twee dagen naar Alkmaar om te trainen voor de Nijmeegse Vierdaagse."

Voor Ilse de Jong is het vooral een dag om nog even gezellig met mama en oma te wandelen en lekker te kletsen voordat ze voor lange tijd naar Amerika vertrekt. NH Nieuws sprak haar bij de start

Ilse (17) loopt geslaagd en wel afscheidswandeling met oma en moeder - NH Nieuws

NH Nieuws doet uitgebreid verslag van deze 15e editie van de Wandel4daagse van woensdag tot en met zaterdag, met dagelijkse video's en op de laatste dag een live-uitzending. We zijn live bij de finish op het Waagplein van 13.30 tot 14.30 uur. Deze uitzending wordt mede mogelijk gemaakt door organisator Le Champion.