Ga naar Content

Vriendinnen zingen voor zieke vierdaagsefan José: "Lieverd, volgend jaar ben jij er weer bij"

Uit volle borst zingt een groepje deelnemers van de Alkmaarse Wandel4daagse voor hun jarige vriendin José. De jarige Jet is er alleen zelf niet bij dit jaar. "Ze heeft kanker en kan niet meedoen, omdat ze te veel last heeft van haar armen en benen. Dit is een eerbetoon."

De eerste dag van de vier dagen durende wandeltocht is vandaag in het vroege ochtendzonnetje van start gegaan. Dit keer op de route: de polder, het bos en het strand. En Bergen was het feestelijke middelpunt. 

De 2.500 wandelaars konden daar even op adem komen met muziek en wat schaduw. Daar spreken we ook de vriendinnen van José, een echte vierdaagsefan.

In de reportage zie je deze en meer doorzetters die vanmorgen startten bij de Grote Kerk in Alkmaar. En wist je dat je tijdens al die tientallen kilometers kan luisteren naar een speciale podcast?

Vriendinnen zingen voor zieke vierdaagsefan José: "Lieverd, volgend jaar ben jij er weer bij" - NH Nieuws

NH Nieuws doet uitgebreid verslag van deze 15e editie van de Wandel4daagse van vandaag tot en met zaterdag, met dagelijkse video's en op de laatste dag een live uitzending. Op die zaterdag zijn we live bij de finish op het Waagplein van 13.30 tot 14.30 uur. Deze uitzending wordt mede mogelijk gemaakt door organisator Le Champion.

Lees ook