Ga naar Content
Alkmaar

Wandelaars gaan op tweede dag van Wandel4daagse zingend de kerk uit

15 juni 2023, 15.40 uur · Aangepast 16 juni 2023, 18.20 uur
Door: Tom Jurriaans · Foto: NH/ Tom Jurriaans

De kerkbanken van De Terp, het witte kerkje in Oudorp, waren vandaag goed gevuld. Niet voor een preek, maar om even uit te rusten van het wandelen. Het terrein van het kerkje was op dag twee van de Alkmaarse Wandel4daagse namelijk ingericht als stempelpost.    

Onder de klanken van Jo met de Banjo, een echte wandelklassieker, lopen de wandelaars door de kerk richting Heerhugowaard. "Fantastisch om al die mensen hier te gast te hebben", vertelt pianist Pieter Rijnja. "Het is leuk dat ze op die manier kennis maken met het gebouw. Anders komen ze hier niet."

De Stad van de Zon-route heeft de meeste aanpassingen doorgaan ten opzichte van de vorige editie. "We hebben de feedback van de deelnemers serieus genomen en een groot gedeelte van het stedelijk gebied aangepast", vertelt Jeroen Wouda van organisator Le Champion.  

Zoals elke dag werd er weer gestart bij de Grote Kerk in Alkmaar. Daar kwam NH ook de Wandelmusketiers tegen. Zij halen geld op voor 't Praethuys, een inloophuis voor mensen die met kanker te maken hebben of hebben gehad.

De goedgemutste wandelaars vertellen hierover in onderstaande video. 

Wandelaars gaan op tweede dag van Wandel4daagse zingend de kerk uit - NH Nieuws

NH Nieuws doet uitgebreid verslag van deze 15e editie van de Wandel4daagse van woensdag tot en met zaterdag, met dagelijkse video's en op de laatste dag een live uitzending. Op die zaterdag zijn we live bij de finish op het Waagplein van 13.30 tot 14.30 uur. Deze uitzending wordt mede mogelijk gemaakt door organisator Le Champion.

Lees ook