Ga naar Content

Homeruns helpen HCAW aan historische Europacup na winst op titelverdediger Parma

Driemaal bleek scheepsrecht voor HCAW. Na twee eerdere verloren finales heeft de landskampioen voor het eerst in de historie de Europacup gewonnen. Titelverdediger Parma werd met duidelijke cijfers verslagen: 11-4. Homeruns van Victor Draijer, Shurman Marlin en Max Draijer maakten onder meer het verschil.

HCAW - Parma, de finale van de Europacup - Foto: NH Sport / Erik-Jan Brinkman

Ondanks de hoge uitslag bleven de eerste twee innings zonder punten. De Italianen scoorden direct tweemaal in de volgende inning. Een homerun van Victor Draijer kwam op een ideaal moment, waardoor het 2-1 werd. In inning nummer zes nam Parma opnieuw een marge van twee punten (4-1). Twee korte homeruns achter elkaar van Shurman Marlin en Max Draijer kantelden de wedstrijd volledig (4-8). 

Tekst gaat verder onder de video.

Dolle vreugde bij HCAW-coach Danny Rombley - NH Nieuws

De zevende inning was ook belangrijk, want daarin werd drie punten gehaald en leek de zege goed als zeker. De scheidsrechter ontbrak echter de goede flow van HCAW vanwege de zon. Daarom lag het spel ruim een uur stil en werd de wedstrijd hervat in de achtste inning. 

Tekst gaat verder onder de tweet.

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

De stand veranderde na de onderbreking niet meer, waardoor HCAW feest mocht vieren. Amsterdam Pirates haalde eerder op de dag de bronzen medaille door Bonn Capitals te verslaan (12-6). 

Tekst gaat verder onder de video.

De klinkende winst verbaasde HCAW-pitcher Lars Huijer niet - NH Nieuws

Een reportage van deze historische prestatie van HCAW is maandag te zien in onze tv-uitzending. 

Lees ook