Ga naar Content

Alkmaar plaatst extra camera's in winkelstraat na aanhoudende overlast van jongeren

De overlast van jongeren loopt in de Laat de spuigaten uit. Om de boel scherp in de gaten te houden, plaatst Alkmaar tijdelijk extra cameratoezicht in de winkelstraat. "De camera's worden ingezet om de overlast terug te dringen en blijven minimaal drie maanden staan", meldt de gemeente.

Foto: AT5 / Luuk Koenen

Al langere tijd ervaren bewoners en ondernemers van de Laat overlast van jongeren, verklaart de gemeente. De twee extra toezichtcamera’s worden ter hoogte van de Brillesteeg en de Krebbesteeg geïnstalleerd. 

"De Laat is voor iedereen en dus kan het niet zo zijn dat een bepaalde groep overlast veroorzaakt voor anderen. De jongerenoverlast heeft een negatief effect op het veiligheidsgevoel van de bewoners, ondernemers en passanten."

Interventies

Het gebiedsteam centrum staat in nauw contact met de bewoners en ondernemers. Ook zijn er interventies gedaan, zoals de inzet van jongerenwerk, contact leggen met de jongeren en hun ouders of verzorgers en de inzet van handhaving en politie. "Dit heeft op dit moment onvoldoende effect op de ervaren overlast", aldus de gemeente.

Veiligheidsgevoel

Daarom heeft burgemeester Anja Schouten nu besloten om in elk geval drie maanden lang extra cameratoezicht in te zetten. Hiermee hoopt de burgemeester het veiligheidsgevoel van bewoners en ondernemers te verbeteren.

Lees ook

💬 Wil je niets missen uit Alkmaar en omgeving?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]