Ga naar Content

Pinoké geeft Bloemendaal een pak slaag en pakt historische landstitel

De mannen van Pinoké hebben voor een gigantische stunt gezorgd in de finale tegen Bloemendaal. De Amstelveners wonnen met 4-0, waardoor zij hun eerste titel pakten. "Iets wat je de rest van je leven nooit meer vergeet", sprak coach Jesse Mahieu na afloop.

Pinoké voor het eerst landskampioen in de clubhistorie - NH Nieuws

Het werd in de eerdere ontmoeting: 1-1. Bloemendaal was al drie jaar op rij kampioen geworden van de hoofdklasse hockey. 

De eindstrijd was in het eerste kwart nog erg spannend, maar zonder grote kansen. Dat veranderde in de tweede. Zo kreeg Pinoké vier strafcorners achter elkaar. Het was hierbij vooral aan doelman Maurits Visser te danken dat het 0-0 bleef. Even later redde hij ook goed op een inzet van Miles Bukkens. 

"Acht minuten voor tijd stond ik al te huilen"

Pinoké-coach Jesse Mahieu

In de tegenstoot werd Bloemendaal, dat zich afgelopen drie jaar tot kampioen kroonde, ook gevaarlijk. Jasper Brinkman dwong Hidde Brink tot een redding uit een strafcorner. Vlak voor de rust was het alsnog raak voor de Steekneuzen. Marlon Landbrug tipte de bal hard binnen na een afgeslagen strafcorner: 0-1. 

Tekst loopt door onder video.

Coach Jesse Mahieu liet zijn tranen de vrije loop na de historische landstitel - NH Nieuws

Na de rust drong Bloemendaal meer en meer aan. Zo dartelde Jorrit Croon langs tegenstanders en tikte hij de bal hard richting het doel. Verdediger Daan Bonhof haalde zijn inzet van de lijn. Even later had Dennis Warmerdam een grote kans. Die werd geblokt door Luca Wolff.  De thuisploeg dacht op 1-1 te komen via Roel Bovendeert, maar daar stak de videoscheidsrechter een stokje voor.

Tekst loopt door onder Tweet.

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Barsten in succesverhaal

Het einde van de Bloemendaalse hegemonie hing in het laatste kwart helemaal aan een zijden draadje. Eerst zorgde Alexander Hendrickx voor de 2-0 en Landbrug tikte enkele minuten later ook nog de 3-0 tegen de touwen. De vreugde barstte helemaal los, toen Morris de Vilder 4-0 scoorde. 

"4-0 winnen tegen Bloemendaal. Wat ga je mij zeggen man"

Pinoké-speler Marlon Landbrug

Tranen van geluk

Al voor het laatste fluitsignaal liepen de tranen over de wangen van Mahieu. "Ik stond acht minuten voor tijd al huilend langs de lijn. Dat liet de score toe. Het is zo een waanzinnig project geweest vanaf 2013. Toen hebben wij gezegd dat wij het op de jeugd gingen gooien", vertelt Mahieu.

Marlon Landbrug was met twee goals de belangrijke man bij Pinoké. "4-0 winnen van Bloemendaal. Wat ga je mij zeggen. Dit gaan wij echt vieren", sprak een stralende Landbrug.

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Kijk elke maandag om 17.10 uur naar NH Sport op tv
  • Luister op vrijdag van 19-22 uur en zondag van 17-19 uur naar NH Sport op NH Radio
  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52