Ga naar Content

Hockeysters Amsterdam slepen landstitel binnen na zenuwslopende shoot-outs

De hockeysters van Amsterdam zijn zojuist landskampioen geworden door SCHC (Stichtse) in Bilthoven te verslaan. De tweede wedstrijd in de finale eindigde in 2-2. De eerste finale ook, waardoor shoot-outs de beslissing brachten. Die werden beter ingeschoten door de Amsterdammers (4-1) en de titel was binnen. Daardoor werd het 21e kampioenschap binnengesleept.

Hockeyters van Amsterdam pakken de landstitel - NH Sport / Stephan Brandhorst

De hockeysters van Amsterdam begonnen dramatisch aan de beslissende finale tegen SCHC (Stichtse). De Utrechters kwamen namelijk in de eerste minuut op 1-0 via Laurien Leurink. Zij schoot de bal achter Anne Veenendaal.

De doelvrouw van Amsterdam ging in de fout, maar ze keerde vervolgens wel de inzet van Trijntje Beljaars. Uit het niets kwam Amsterdam in het eerste kwart weer op gelijke hoogte. Fay van der Elst schoot raak met een schot uit de draai: 1-1. 

Tekst gaat verder onder de video.

Fiona Morgenstern viert feest na het behalen van het kampioenschap - NH Sport / Stephan Brandhorst\

In de derde periode van de wedstrijd kreeg Amsterdam een opgelegde kans op de voorsprong. Na een strafcorner van Sabine Plönissen kwam de bal op de voet van Renée van Laarhoven terecht. De bezoekers kregen een strafbal, maar Van der Elst mikte haar schot op de paal.

Tekst gaat verder onder de video. 

Coach Robert Tigges neemt na veertien jaar afscheid met de titel - NH Sport / Stephan Brandhorst

Driemaal bleek scheepsrecht voor Amsterdam. Stella van Gils schoot, via een aantal speelsters, de strafcorner raak: 2-1. Lange tijd leek dat de eindstand te worden. Dat veranderde nadat Pien Dicke 2-2 in het doel tikte. Na vier kwarten was het nog 2-2, waardoor shoot-outs de doorslag gaven. Maria Verschoor schoot de beslissende raak (4-1) en Amsterdam werd kampioen. 

Felice Albers vindt het gevoel van het kampioenschap onbeschrijflijk - NH Sport / Stephan Brandhorst

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Kijk elke maandag om 17.10 uur naar NH Sport op tv
  • Luister op vrijdag van 19-22 uur en zondag van 17-19 uur naar NH Sport op NH Radio
  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52