Ga naar Content

Ajax Vrouwen grijpt naast Eredivisie Cup; FC Twente te sterk na zevenklapper

Ajax Vrouwen is er niet in geslaagd om ten koste van FC Twente de Eredivisie Cup te winnen. Op het eigen Sportpark De Toekomst werd het na een spannende finale 3-4. 

Doelvrouw Dionne van der Wal - Foto: Pro Shots / Remko Kool

Fenna Kalma was in het eerste kwartier al een plaaggeest voor Ajax Vrouwen. Ze scoorde tweemaal voor de Enschedeërs. De eerste goal werd in haar schoot geworpen door geklungel van de verdedigers van Ajax. Bij de tweede treffer troefde ze Kay-lee de Sanders af: 0-2. 

De Amsterdammers lieten zich echter niet van de wijs brengen en knokten zich terug. Eerst ging een corner van Sherida Spitse via Marit Auée in het eigen doel en vlak voor rust tikte Rosa van Gool een voorzet van Ashleigh Weerden binnen: 2-2. Doelvrouw Dionne van der Wal redde vlak voor rust katachtig. 

Tekst gaat verder onder de tweet.

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Zo slecht als het begin van Ajax was in de eerste helft, zo goed begon de tweede. Aanvoerder Spitse schoot, op haar verjaardag, met scherp: 3-2. De ingevallen Suzanne Giesen zorgde echter voor een zure nasmaak bij Ajax op deze Pinkstermaandag.

De speelster van Twente maakte eerst 3-3 en na een fout van Lisa Doorn tikte ze ook het winnende doelpunt in het doel: 3-4. Chasity Grant was nog dicht bij de gelijkmaker, maar het zat er niet meer in voor Ajax. 

Eerder deze maand pakte Ajax Vrouwen wel het landskampioenschap. Dat was voor het eerst in vijf jaar. Een huldiging vanuit de club en de gemeente ging niet door, maar er wordt deze maandag wel een alternatieve gehouden. 

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Kijk elke maandag om 17.10 uur naar NH Sport op tv
  • Luister op vrijdag van 19-22 uur en zondag van 17-19 uur naar NH Sport op NH Radio
  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52