Ajax Vrouwen grijpt voor het eerst sinds 2018 weer de macht

Ajax Vrouwen heeft de landstitel in de eredivisie voor vrouwen gepakt. Na een walk-over op bezoek bij PEC Zwolle (1-6) is de eerste landstitel sinds 2018 een feit. Daarmee zijn de Amsterdammers voor de derde keer in de historie landskampioen. VV Alkmaar heeft de allerlaatste wedstrijd ooit winnend afgesloten: 1-0 tegen Fortuna Sittard.

Ajax Vrouwen juichen na een doelpunt tegen PEC Zwolle - Foto: Orange Pictures

Vorige week werd in feite al de eerste grote stap naar de landstitel gezet. In een rechtstreeks duel met uitdager FC Twente won Ajax Vrouwen met 1-0, waardoor de Amsterdammers de leiding in de competitie overnamen. Een overwinning op PEC Zwolle zou het feest compleet maken.

Al snel bleken de intenties van Ajax Vrouwen duidelijk, want Romée Leuchter bracht haar ploeg al na negen minuten op voorsprong. Op slag van rust verdubbelde Quinty Sabajo de score en Leuchter bracht de score met haar tweede treffer op 3-0.

Tekst gaat verder onder de tweet.

Daarmee kon de champagne al in de rust worden ontkurkt. Na de pauze was Tiny Hoekstra ook nog twee keer trefzeker voor Ajax Vrouwen. Ashleigh Weerden maakte aan alle onzekerheid een einde door de zesde treffer voor haar rekening te nemen. Bo van Egmond bracht PEC Zwolle nog op het scorebord, maar dat deed weinig meer af aan de Amsterdamse feestvreugde.

VV Alkmaar

De allerlaatste wedstrijd ooit voor VV Alkmaar heeft ook nog een klein feestje opgeleverd. In de slotminuten tikte Camie Mol de ploeg van trainer Mark de Vries naar de overwinning. Daarmee eindigt VV Alkmaar op de negende plaats in de eredivisie voor vrouwen.