Leuchter helpt Ajax Vrouwen aan zege in aanloop naar topper

Ajax Vrouwen blijft zicht houden op het kampioenschap. De Amsterdammers versloegen Fortuna Sittard met 2-1 door twee goals van Romée Leuchter. Daardoor wordt de koppositie tijdelijk van FC Twente overgenomen, dat volgende week de tegenstander is.

Ajax Vrouwen juicht na de winnende van Romée Leuchter - Foto: Joris Verwijst/Orange Pictures

Tiny Hoekstra kreeg na een halfuur pas de eerste grote kans. Haar inzet werd echter gekeerd door doelvrouw Diede Lemey. Vlak voor de rust redde zij opnieuw op een poging van een Ajacied. Ditmaal probeerde verdediger Lisa Doorn haar te passeren, zonder succes.

Tekst gaat verder onder de tweet.

Zo saai als de eerste helft was, zo spannend was het begin van de tweede. Binnen een minuut werd Jarne Teulings van Fortuna neergehaald in de zestien. De Limburgers kregen een strafschop. Tessa Wullaert benutte dit buitenkansje vervolgens: 1-0.

Opvallend genoeg kreeg Ajax drie minuten later zelf een penalty na een handsbal. Romée Leuchter scoorde de strafschop: 1-1. Leuchter zette even later de Amsterdammers op voorsprong na een assist van Hoekstra en bezorgde Ajax daarmee een broodnodige zege.

Ajax staat (in ieder geval) tot morgen op de eerste plek in de vrouwen eredivisie. Concurrent FC Twente speelt vanaf 12.15 uur tegen PEC Zwolle. De ploeg uit Enschede is volgende week zaterdag ook de tegenstander in Amsterdam. VV Alkmaar is deze week vrij.