Pinoké en Bloemendaal na eerste finaleduel in evenwicht

De eerste finalewedstrijd in de strijd om het landskampioenschap bij de mannen tussen Pinoké en Bloemendaal is geëindigd in een gelijkspel. Het Noord-Hollandse hockey onderonsje werd 1-1. Maandag valt de beslissing.

Sebastien Dockier (r) van Pinoké in balbezit - Foto: Pro Shots / Bart Scheulderman

Beide ploegen ontliepen elkaar weinig in het Amsterdamse Bos. In het eerste kwart haalde Thierry Brinkman van Bloemendaal een poging van Alexander Hendrickx van de lijn. Pinoké kreeg in de eerste helft de beste kansen. Sébastien Dockier schoot namens de Amsterdammers nog op de paal.

Ver in de tweede helft kwam Pinoké verdiend op voorsprong. Bij de zevende strafcorner was het eindelijk raak. Hendrickx pushte de bal tussen de keeper en de lijnstop voor de openingstreffer. Met nog twee minuten op de klok sleepte Bloemendaal alsnog een gelijkspel uit het vuur. Een mooie strafcornervariant werd afgerond door Arthur van Doren: 1-1.

Maandag is in Bloemendaal de return. De winnaar van dat duel zal gekroond worden tot landskampioen. Pinoké werd nog nooit landskampioen, Bloemendaal is de titelverdediger.