Start van hoofdcontent

Velsen-Zuid

nl

Topscorer Youssef El Kachati is eerste gewenste aanvallende transfer voor Telstar

25 mei 2023, 14.29 uur · Aangepast 25 mei 2023, 14.40 uur · Door Stephan Brandhorst

De eerste zomeraanwinst van Telstar is een feit. Youssef El Kachati komt over van Quick Boys en maakt de overstap vanuit de tweede divisie naar de eerste divisie. In de tweede divisie is El Kachati de huidige topscorer. El Kachati tekent een éénjarig contract met een optie voor nog een tweede jaar.

Telstar heeft Youssef El Kachati binnen - Foto: Telstar

Met nog één speelronde te gaan in de tweede divisie gaat El Kachati ruim aan de leiding in het topscorersklassement. De spits van Quick Boys was dit seizoen 24 keer trefzeker. In het verleden speelde El Kachati voor Sparta Rotterdam, VV Noordwijk, het Belgische KVC Westerlo en het afgelopen seizoen voor Quick Boys. Bij Sparta maakte hij zijn profdebuut en scoorde hij drie keer in tien duels in de eerste divisie.

"Voor het nieuwe seizoen zoeken wij naar extra productiviteit voorin en als topscorer van de Tweede Divisie past El Kachati volledig in dat profiel"

Peter Hofstede, technisch manager Telstar

"Wij zijn zeer content vandaag reeds de eerste aanwinst van deze zomer te mogen verwelkomen" zegt Peter Hofstede, technisch manager van Telstar. "Voor het nieuwe seizoen zoeken wij naar extra productiviteit voorin en als topscorer van de Tweede Divisie past El Kachati volledig in dat profiel. Bovendien heeft Youssef ondanks zijn nog jonge leeftijd al de nodige ervaringen opgedaan."

Aanvallende versterking

Met de komst van El Kachati heeft Telstar de eerste gewenste aanvallende speler binnen. David Min zal terugkeren bij RKC Waalwijk en Glynor Plet zet hoogstwaarschijnlijk een punt achter zijn tijd bij Telstar. "Als wij meerdere spelers vinden die kansen gaan afronden, dan denk ik dat wij een goede kans op de play-offs maken", zegt Hofstede.

Hofstede zoekt aanvallende impulsen voor volgend seizoen - NH Sport / Stephan Brandhorst