Ga naar Content

Transferzomer wordt 'enorme puzzel' bij Telstar: nu 12 à 13 spelers voor volgend seizoen

Er wacht deze zomer een lastige puzzel voor Peter Hofstede. De technisch manager van Telstar 'is blij als het 1 september is en er een goed elftal staat'. "Het budget is bij Telstar soms een beperking."

Technisch manager Peter Hofstede moet flink puzzelen in de zomer - NH Sport / Stephan Brandhorst

Achter de schermen zijn grote veranderingen gaande bij de Witte Leeuwen. Algemeen directeur Pieter de Waard zwaait na zeventien jaar af en commercieel directeur Natascha van Grinsven wordt algemeen directeur bij ADO Den Haag. Desondanks gaat het spelersbudget van Telstar iets omhoog. Van 900.000 euro dit seizoen naar ongeveer één miljoen euro komend seizoen.

"Ik denk dat we op twaalf à dertien spelers uitkomen voor volgend seizoen. Daar zal nog wat bij moeten"

Technisch manager Peter Hofstede

Tien contracten uit de huidige spelersgroep lopen door tot na volgend seizoen. Van een 'leegloop' wil Hofstede echter niet spreken. "Er zijn nog wel wat jongens waar we denk ik wel mee uitkomen. Ik denk dat we op twaalf à dertien spelers uitkomen voor volgend seizoen. Daar zal nog wat bij moeten." En dat betekent een pittige zomer voor de technisch manager.

Plet wacht

Het lijkt er met de week sterker op dat Glynor Plet toch echt gaat vertrekken. Hofstede is nog in gesprek met de aanvaller, die onlangs Telstars topscorer aller tijden in de competitie werd. Na de gewonnen wedstrijd tegen NAC Breda (2-1) gaf Plet aan dat de kans groot is dat het huwelijk tussen hem en Telstar eindigt. "We hebben een aantal gesprekken gehad en de bal bij hem neergelegd", zegt Hofstede.

Ook Yaël Liesdek heeft een aflopend contract. De vleugelverdediger zit in een lastige situatie, want tegen ADO Den Haag liep hij een hardnekkige blessure op. "Hij is de komende maanden niet inzetbaar, hij heeft een blessureverleden dus wij moeten ons een goede werkgever tonen."

Tekst loopt verder onder de video.

De bal ligt bij Glynor Plet - NH Sport / Stephan Brandhorst

Trainer Mike Snoei gaf het seizoen het rapportcijfer acht en daar gaat Hofstede in mee. Kijkend naar volgend seizoen is het doel nog niet helemaal duidelijk. Dat hangt van de transferzomer af. Met slechts 39 doelpunten in 38 wedstrijden is het een inkoppertje waar de problemen liggen. Zeker gezien de onzekerheid over Plet en de terugkeer van David Min naar RKC Waalwijk (gehuurd). "We hadden hem graag nog een jaar gehuurd", zegt Hofstede. "Misschien lukt dat nog wel."

Doorlopende contracten

De spelers met een doorlopend contract bij Telstar zijn: Jorginho Soares, Mitch Apau, Thomas Oude Kotte, Joey Houweling, Yahya Boussakou, Christos Giousis, Jay Kruiver, Jonathan Mulder en Jayden Turfkruier. Van alle andere spelers loopt het contract af.

Christos Giousis ligt in ieder geval nog één seizoen vast bij Telstar en Quinten van den Heerik dient zich ook aan. Dat bewees hij afgelopen vrijdag tegen NAC Breda toen hij als invaller zijn ploeg met twee goals naar het linkerrijtje schoot. Volgens Hofstede blijft de verdediging redelijk intact. "Maar het middenveld wordt nog een uitdaging."

Hofstede zoekt aanvallende impulsen voor volgend seizoen - NH Sport / Stephan Brandhorst

Lees ook