Afscheidswedstrijd De Waard levert Telstar volle buit op door late goals

Door twee late goals van invaller Quinten van den Heerik heeft Telstar het seizoen afgesloten met een 2-1 zege op NAC Breda. Zo werd op passende wijze afscheid genomen van scheidend algemeen directeur Pieter de Waard. Door de zege eindigt Telstar in het linkerrijtje.

Quinten van den Heerik was de matchwinner met twee doelpunten - Foto: Pro Shots / Sonny Lensen

Glynor Plet werd voor de wedstrijd in het zonnetje gezet als topscorer in de competitie voor Telstar. Door zijn goal vorige week tegen MVV nam hij die titel over van Sander Oostrom door zijn 88e in dienst van Telstar te maken. Het is nog onzeker of hij vanavond zijn laatste wedstrijd voor de Witte Leeuwen speelt. Iemand die sowieso na de zomer niet terugkeert in Velsen-Zuid is Pieter de Waard. De wedstrijd tegen NAC Breda was zijn laatste als algemeen directeur na zeventien jaar.

Telstar kreeg de eerste grote mogelijkheid via Christos Giousis. De Griek ging op het doel af en kon de bal voor leeg doel inschieten, maar Tijs Velthuis hield de bal voor de lijn tegen. Tot overmaat van ramp kwamen de Bredanaren vervolgens op voorsprong. Ezechiel Banzuzi gaf de voorzet en maakte Odysseus Velanas de goal: 0-1. Het was dat Ronald Koeman Jr. een fantastische redding had op een schot van Velanas, anders was het 2-0 voor NAC geweest.

Glynor Plet werd geëerd voor de wedstrijd - Foto: Pro Shots / Sonny Lensen

De geëerde Plet mocht in de tweede helft zijn kunsten vertonen en leek vrij snel zijn uitverkiezing te bekronen. Hij scoorde de gelijkmaker, maar die treffer ging niet door wegens een vermeende overtreding van de lange spits. David Min kreeg hierna twee grote kansen. Net zoals wel vaker dit seizoen gingen die mogelijkheden niet in het doel. Daardoor leek het in een nederlaag te eindigen, maar niets bleek minder waar.

Het was Quinten van den Heerik, die vlak voor tijd de gelijkmaker scoorde: 1-1. De wedstrijd eindigde echter in mineur, want bij het vieren van het doelpunt werd er bier op het veld gegooid. Na een afkoelingsperiode van drie minuten is de wedstrijd weer hervat. Ongelooflijk maar waar, Van den Heerik schoot in blessuretijd ook nog de 2-1 raak.

Opstelling Telstar: Koeman; Seedorf (Boussakou/67, Van Wetten/88), Apau, Aktas, Oude Kotte, Turfkruier; Bensabouh (Buffonge/46), Overtoom, Najah; Giousis (Plet/46), Min