Ga naar Content
Haarlem

Sloopflat op Badhuisplein gaat eindelijk tegen de vlakte: "Ik schaamde mij altijd"

23 mei 2023, 06.10 uur · Aangepast 23 mei 2023, 08.15 uur
Door: Maurice Blaauw · Foto:

Deze week begint eindelijk, 12 jaar na de eerste plannen, de sloop van de flat op één van de meest prominente plekken in de badplaats. "Ik schaamde mij altijd", zegt buurman Jan Winkelier als de sloopmachines hun werk doen. "Als mensen hier langs liepen en zeiden 'Wat ziet het er hier uit!', riep ik altijd dat het binnenkort gesloopt gaat worden. En dat is al weer jaren geleden."

Jan Winkelier woont in het appartementencomplex aan het Badhuisplein en is blij dat hij nu de sloopmachines aan het werk ziet op Badhuisplein. "Het leek wel Oost-Berlijn."

Toch wordt het grove geschut weer een dag uitgesteld. Er is nog asbest in het gebouw gevonden. Maar het trappenhuis kan al wel opengebroken worden. 

Sloop flat Badhuisplein eindelijk van start - NH Nieuws / Maurice Blaauw

Fietsenstalling

De sloop gaat ongeveer drie weken duren. "Daarna wordt de ruimte die ontstaat, gebruikt om een fietsenstalling te creëren", vertelt wethouder Kloet. De fietsenstalling moet vlak voor de zomervakantie begin juli klaar zijn. Het stallen van een fiets onder camerabewaking is gratis.

De fietsenstalling blijft op deze plek totdat de bouw en verdere ontwikkeling van het gebied start. Dat zal waarschijnlijk niet eerder dan 2024 plaatsvinden, staat op de website van de gemeente Zandvoort.

Wethouder Jan-Jaap Kloet bij de sloop van de flat aan het Badhuisplein - Foto:

Op het Badhuisplein worden onder andere nieuwe appartementen gebouwd. "Het is met zeezicht dus het zal wel niet goedkoop worden", constateert Zandvoorter Jan Winkelaar. Hij vindt dat geen probleem. "Het mag op sommige plekken wel iets meer worden, al hoeft het geen Noordwijk te worden."

Lees ook