Ga naar Content
Haarlem

Na borstkanker zwemt Henny toch weer de borstcrawl in Swim to Fight Cancer

20 mei 2023, 08.08 uur · Aangepast 20 mei 2023, 10.36 uur
Door: Geja Sikma · Foto:

Het leven van de Haarlemse Henny van Kessel raakte een jaar geleden in een stroomversnelling, toen ze hoorde dat ze een agressieve vorm van borstkanker had. Een paar weken daarvoor had ze zich nog ingeschreven voor de Swim to Fight Cancer. Na intensieve chemokuren, een borstamputatie en de blijvende onzekerheid over haar leven, springt ze dit jaar wel in het Spaarne. Met haar hele gezin en vrienden van zwemvereniging HPC uit Heemstede.

Het zwemevenement om geld in te zamelen voor kankeronderzoek, ging vorig jaar niet door in Haarlem. Blauwalg aan het eind van het zomerseizoen gooide roet in het eten. Henny's man en zoon hadden net haar deelname aan de Swim to Fight Cancer overgenomen. Voor het goede doel, maar ook om afleiding te hebben van de strijd die Henny moest voeren tegen kanker. 

Tussen de chemokuren en operaties door, trainde Henny met haar gezin en haar teamgenoten van HPC mee. Want daar voelt ze zich happy. Deelname aan de Swim op zaterdag 4 juni zal ze zich dit jaar niet laten ontnemen. 

Dat de sponsortocht vorig jaar niet doorging, vinden ze in huize Van Kessel niet meer zo erg. "Het team heette vorig jaar 'Zwemmen voor Henny', en nu is het 'Zwemmen met Henny', glundert haar man Remco. En alles draait nog maar om één ding: herinneringen maken. 

Kijk hier naar de reportage over hoe Henny ondanks haar borstkanker haar borstcrawl weer traint voor de Swim to Fight Cancer. 

Borstcrawl met borstkanker, Henny zwemt mee in Swim to Fight Cancer - NH Nieuws / Geja Sikma

Lees ook

Meer nieuws uit Haarlem e.o.?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit Haarlem en omgeving. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws.

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/Haarlem.

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected]

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]