Ga naar Content

Gevonden lichaam IJsselmeer blijkt van vermiste Duitse zeiler

Het lichaam dat gisteren in het IJsselmeer is gevonden, blijkt van een 55-jarige Duitse man te zijn. Het is de zeiler die die zaterdagmiddag overboord viel en onder water verdween. 

Foto: Inter Visual Studio / Danielle Rood

De politie vond het lichaam gisteravond om 19.00 uur nadat er de hele dag met sonarapparatuur onder water was gezocht. Dit deed de politie in samenwerking met de vrijwilligers van Stichting Opsporings Apparatuur Drenkelingen. 

De politie laat weten dat na onderzoek blijkt dat de man is overleden naar aanleiding van een noodlottig ongeval. De familie van de Duitse man is inmiddels ingelicht. 

Giek 

De man sloeg zaterdagmiddag rond 14.30 uur overboord, doordat de giek van het zeiljacht tegen de opvarende aankwam. De zeiler is vervolgens onder water verdwenen en niet meer boven gekomen. De andere man op de boot is direct het water ingesprongen in de hoop de man nog te vinden. Hij is door de hulpdiensten uit het water gehaald. 

De Kustwacht werd direct ingeschakeld. Ook andere veiligheidsdiensten, zoals de politie en het KNRM, raakten direct bij de zoekactie betrokken. Zij staakten de zoektocht naar een paar uur, toen bleek dat de overlevingskansen nihil waren. 

Lees ook