Start van hoofdcontent

Velsen-Zuid

nl

Telstar schiet 27 keer mis, maar jubilaris Glynor Plet geeft tevergeefs scoringsles

13 mei 2023, 00.04 uur · Aangepast 13 mei 2023, 11.18 uur · Door Stephan Brandhorst

Opnieuw verdiende Telstar meer dan het gekregen heeft. De Velsenaren verloren op bezoek bij MVV Maastricht met 2-1, maar hadden veel meer kansen dan de thuisploeg. Glynor Plet zag zijn ploeg kans na kans om zeep helpen en nam als invaller het enige doelpunt voor zijn rekening. Daarmee kroonde hij zichzelf tot alltime topscorer van Telstar (88 goals) in de competitie. Plet heeft Sander Oostrom achter zich gelaten. 

Glynor Plet is nu topscorer aller tijden in de competitie - NH Sport / Stephan Brandhorst

"Dit is het verhaal van het seizoen", weet Anthony Correia, die in Maastricht de honneurs waarnam van de geschorste Mike Snoei. In de eerste helft liep Telstar binnen het halfuur tegen een 2-0 achterstand aan. Bij de tegentreffers was het open huis, maar dat had volgens Correia te maken met de offensieve tactiek. "We wisten dat alleen een driepunter ons kon redden. Zo hebben de spelers het ook uitgevoerd."

Tekst loopt door onder de video.

Anthony Correia verving de geschorste Mike Snoei bij Telstar - NH Sport / Stephan Brandhorst

Door de nederlaag in Maastricht zijn de play-offs voor Telstar onhaalbaar geworden. Lang waren de Witte Leeuwen in de race, maar het gebrek aan scorend vermogen heeft de ploeg genekt. "Met een beetje geluk had het plan beter uit kunnen pakken", zegt Correia. "Er stond een geweldige keeper op doel en we hebben ze niet geweldig ingeschoten."

Goudhaantje

Veelzeggend was dat Glynor Plet de eerste de beste kans wel meteen binnen werkte. De clubtopscorer kwam na rust binnen de lijnen en bewijst op 36-jarige leeftijd nog altijd van waarde te zijn. "Er had zeker meer in gezeten, maar dat is al met meerdere wedstrijden dit seizoen", weet de spits, die zijn ploeg complimenteert met de stappen die er zijn gemaakt. "Als de kansen er ook nog eens in gaan, belooft dat nog wat."

Plet: "We mogen trots op elkaar zijn" - NH Sport / Stephan Brandhorst

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Kijk elke maandag om 17.10 uur naar NH Sport op tv
  • Luister op vrijdag van 19-22 uur en zondag van 17-19 uur naar NH Sport op NH Radio
  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52