Ga naar Content

Waterpoloërs ZV De Zaan kopje-onder, terwijl vrouwen hoofd boven water houden

De mannen waterpoloërs van ZV De Zaan zijn met een slecht gevoel aan de play-offs om de landstitel begonnen. De eerste van maximaal drie wedstrijden tegen GZC Donk ging in Gouda met 8-3 verloren. Het begin van de vrouwen was sterker, want zij wonnen met 16-10, óók van GZC Donk.

De waterpoloërs van ZV De Zaan luisteren naar een bespreking van trainer Andreas Miralis - Foto: NH Sport / Thomas Brood

Het mannenteam van ZV De Zaan is nog nooit in de historie (bestaan sinds 2012) kampioen geworden. Ze waren er wel een aantal keren dichtbij. De waterpoloërs wonnen dit seizoen de Supercup en onlangs de beker.

Na twee kwarten stond de ploeg van trainer Andreas Miralis ruim achter (7-2). De tegenstander uit Gouda gaf die grote marge in het restant van de wedstrijd niet meer uit handen: 8-3. Er is nog geen man overboord. De strijd om het landskampioenschap wordt beslist in een best of three-serie. De tweede wedstrijd is morgen in Zaandam. 

Vrouwen

Voor de vrouwen was de eerste wedstrijd wél een lekker begin van de play-offs. Zij wonnen overtuigend. Vooral Lieke Rogge was belangrijk met drie treffers. De ruststand was 11-7. De laatste twee kwarten werden gebruikt om de score verder uit te breiden (16-10). De vrouwen zijn morgen kampioen, als zij Donk opnieuw verslaan. 

NH Sport is morgen aanwezig in Zaandam en volgt beide finales op de voet. 

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Kijk elke maandag om 17.10 uur naar NH Sport op tv
  • Luister op vrijdag van 19-22 uur en zondag van 17-19 uur naar NH Sport op NH Radio
  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52