Ga naar Content

Fanclub Forzaan kan geluk niet op: mannen én vrouwen ZV De Zaan winnen de beker

Zowel de mannen als de vrouwen van ZV De Zaan pakten gisteren de waterpolo-beker. Trainer van de mannen, Andreas Miralis, zijn boodschap is duidelijk: "Wij willen dit jaar drie prijzen pakken. Eerder wonnen wij de Supercup. Nu de beker, maar het grote doel is het landskampioenschap."

Waterpoloërs ZV de Zaan gaan nu vol voor het landskampioenschap - NH Nieuws

Ook bij de vrouwen gaan ze vol voor het kampioenschap. "Ik denk dat wij en GZC DONK het gaan uitmaken. Wij gaan er in ieder geval 100% procent voor", aldus trainer Mick van den Bree.

"Jammer dat wij geen fakkels mee het zwembad in mochten nemen"

ZV De Zaan-fan Sven Joustra

Forzaan

Sven Joustra richtte een aantal jaren geleden fanclub Forzaan op. "Mijn zusje Kitty-Lynn is gaan waterpoloën, maar ik had het talent gewoon niet. Ik vind het leuk om de boel op te zwepen en wat meer sfeer te krijgen. Jammer dat wij geen fakkels mee het zwembad in mochten nemen", vertelt Sven Joustra lachend. 

De waterpolosters van ZV De Zaan zijn erg blij met hun titel - Foto: NH Sport / Thomas Brood

Aan de top blijven

ZV De Zaan ontstond in 2012 na een fusie. Inmiddels zijn de eerste prijzen binnen en gaat het zo gezegd prima met de club. Zaak is nu ook om aan de top te blijven. "Je moet altijd blijven investeren in de jeugd en daar goede trainers en faciliteiten op zetten. Daarnaast moet je aantrekkelijk blijven als. Wanneer presteert met de club dan trekt dat automatisch spelers aan", aldus Ingrid Rempt-Leijendekker van de topsportcommissie ZV De Zaan. 

Lees ook