Ga naar Content
Sport

'Hoornse jeugdinternational Sontje Hansen vertrekt transfervrij van Ajax naar NEC'

8 mei 2023, 13.08 uur · Aangepast 10 mei 2023, 00.39 uur
Door: Ramon Besseling · Foto: WEEFF

De Hoornse voetballer Sontje Hansen maakt deze zomer gratis de overstap naar NEC. Dat meldt weekblad Voetbal International. Het contract van de nog 20-jarige aanvaller van Ajax loopt deze zomer af, waardoor de huidige nummer tien van de eredivisie hem transfervrij kan overnemen. 

De overstap naar voetbalclub NEC in Nijmegen is verrassend te noemen, aangezien Ajax het contract van Hansen wilde verlengen. Ook stond hij in de belangstelling van enkele buitenlandse clubs. Jarenlang gold de in Hoorn geboren aanvaller als een groot talent binnen de jeugdopleiding van Ajax. Tot een doorbraak is het echter niet gekomen.

Tekst gaat verder onder de foto.

Jong Ajax-speler Sontje Hansen (m) - Foto: Pro Shots / Toon Dompeling

Met de clubleiding lukte het niet om tot een nieuwe overeenstemming te komen, waardoor het talent van Jong Ajax deze zomer gratis de deur uit loopt. De keuze voor Hansen, die op 18 mei zijn 21ste verjaardag viert, is gevallen op de Nijmeegse club. Hier tekent hij volgens het weekblad een contract tot de zomer van 2027.

Europees kampioen

Met de jeugd-internationals van Nederland onder 17 behaalde Hansen in 2019 de finale van het jeugd EK. In deze wedstrijd maakte hij het eerste doelpunt. Nederland won uiteindelijk met 3-1 van het jeugdteam uit Italië.

Vanwege zijn prestatie kreeg de aanvaller een speciale sportonderscheiding van de gemeente Hoorn. "Dat is leuk", vertelde Hansen over de onderscheiding. "Leuk dat de burgemeester mij kent."

Mees Hoedemakers

Naast Hansen versterkt NEC de selectie ook met Mees Hoedemakers, meldt de NOS. De in Zaandam geboren middenvelder komt over van het uit de eredivisie gedegradeerde SC Cambuur waar hij vier seizoenen speelde. 

Tekst gaat verder onder de foto.

Mees Hoedemakers (r) in het shirt van SC Cambuur - Foto: Pro Shots/Erik Pasman

Hoedemakers doorliep eerder de jeugdopleiding van AZ, maar speelde slechts één duel in het eerste elftal van de Alkmaarders. Ook Hoedemakers is transfervrij.   

Lees ook

Dit is een bericht van de gemeenschappelijke Westfriese nieuwsredactie

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit West-Friesland. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📧 Stuur ons jouw tips op via [email protected] of app ons via 06-23405405
✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]