Ga naar Content

Van de Zandschulp kiest voor Groeneveld als nieuwe coach

Botic van de Zandschulp heeft besloten dat Sven Groeneveld zijn nieuwe coach is. De Amstelveense tennisser zat sinds februari zonder vaste trainer, nadat hij stopte met zijn samenwerking met Peter Lucassen. Groeneveld gaat Van de Zandschulp vanaf woensdag, dan begint het Masterstoernooi in Rome, begeleiden. 

Botic van de Zandschulp - Foto: Orange Pictures

"Mijn ambities om door te groeien in het internationale tenniscircuit zijn duidelijk", stelt de 27-jarige Van de Zandschulp (nummer 29 op de wereldranglijst red.) in gesprek met De Telegraaf. "Door de kennis en kunde van Sven aan boord denk ik dat mijn begeleidingsteam een serieuze kwaliteitsimpuls krijgt."

Lees hieronder de reactie van Groeneveld. Tekst gaat verder onder de tweet.

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Groeneveld was in het verleden coach van wereldtoppers als Roger Federer, Tommy Haas en Maria Sharapova. De afgelopen jaren was hij de trainer van Bianca Andreescu uit Canada.

Van de Zandschulp deed onlangs mee aan een ATP-toernooi in München en reikte tot de finale. Daarin was Holger Rune te sterk. Enkele dagen later in Madrid werd hij in de eerste ronde al uitgeschakeld door Aslan Karatsev. 

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Kijk elke maandag om 17.10 uur naar NH Sport op tv
  • Luister op vrijdag van 19-22 uur en zondag van 17-19 uur naar NH Sport op NH Radio
  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52