Ga naar Content

Feestweek eindigt in stijl voor trefzekere AZ'er Ernest Poku: "Heel veel dingen lukten"

Een mooie bekroning op een bijzondere week voor meerdere voetballers van Jong AZ. Liefst tien spelers die afgelopen maandag de Youth League wonnen, deden vrijdagavond mee in de 3-1 overwinning op MVV Maastricht. "Een week met veel spanning, maar veel dingen lukten", zegt Ernest Poku, die de laatste treffer voor zijn rekening nam.

Ernest Poku over de bijzondere feestweek - NH Sport / Stephan Brandhorst

Poku was in Maastricht net als maandag in Genève tegen het Kroatische Hajduk Split trefzeker. Daarmee trekt de vleugelaanvaller zijn uitstekende vorm door. 

Trainer Maarten Martens sprak meerdere malen zijn trots over de ploeg. MVV was bij winst verzekerd van de play-offs, maar de beloftenploeg verkocht de huid duur. Dusdanig duur dat het een welverdiende overwinning uit het vuur sleepte.

Trotse Maarten Martens ziet zijn ploeg 'terecht winnen' - NH Sport / Stephan Brandhorst

Voor Ernest Poku is het een bijzonder seizoen. De 19-jarige Amsterdammer maakte minuten in het eerste elftal, Jong AZ, AZ Onder 19 en speelt ook geregeld met AZ Onder 18 mee. Waar een snelle stap naar het elftal van Pascal Jansen in het verschiet lag, moest hij toch even pas op de plaats maken. "Slapen en voeding had ik niet meer op orde. Toen heb ik twee stappen teruggedaan en nagedacht", besluit Poku, die tegen MVV opnieuw indruk wist te maken binnen de lijnen.

Ernest Poku nam het topsportleven niet zo serieus - NH Sport / Stephan Brandhorst

Lees ook