Ga naar Content

Drie punten in de tas voor Jong Ajax na late benutte strafschop

Kristian Hlynsson heeft ervoor gezorgd dat Jong Ajax VVV-Venlo heeft verslagen. Hij zorgde in de slotfase met het enige doelpunt vanaf de strafschopstip voor de overwinning: 0-1. 

Kristian Hlynsson maakte de enige goal - Foto: Pro Shots / Toin Damen

Na een mat begin kreeg Christian Rasmussen, die deze week zijn contract verlengde, de eerste kans. Zijn schot werd door doelman Ennio van der Gouw gered. Kristian Hlynsson en Patrick Delgado stuitte hierna ook op Van der Gouw. Basisdebutant Stanis Idumbo Muzambo en Delgado worden ook niet beloond voor hun werken. VVV kon hier geen gevaarlijke mogelijkheid tegenover stellen. 

Thom de Graaff, doelman van Jong Ajax, was na de rust twee keer belangrijk bij schoten van Levi Smans en Robin Lathouwers. In de tegenstoot schoot Rasmussen van dichtbij op de paal. Arjany Martha lokte tien minuten voor tijd een penalty uit en Hlynsson benutte het buitenkansje: 0-1. Daardoor namen de jonge Ajacieden de drie punten mee in de tas terug naar Amsterdam. ADO Den Haag is 8 mei de eerstvolgende tegenstander van Jong Ajax. 

Jong Ajax: De Graaff; Jermoumi (Henry/72), Aertssen, Warmerdam, Gooijer; Delgado (Brandes/59), Godts, Hlynsson; Martha (Kalokoh/88), Rasmussen (Agougil/71), Idumbo Muzambo

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Kijk elke maandag om 17.10 uur naar NH Sport op tv
  • Luister op vrijdag van 19-22 uur en zondag van 17-19 uur naar NH Sport op NH Radio
  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52