Tumultueuze minuten zorgen voor tijdelijke staking en volle buit voor Jong AZ

Jong AZ heeft gewonnen van MVV Maastricht. De jongelingen versloegen de Limburgers met 3-1. Doelpunten kwamen via Yusuf Barasi, Finn Stam en Ernest Poku. De wedstrijd lag na die goal van Stam een kwartier stil, nadat 'supporters' van MVV voorwerpen op het veld gooide.

MVV - Jong AZ lag stil, nadat er voorwerpen op het veld werden gegooid. - Foto: Pro Shots / George Deswijzen

In de basis bij Jong AZ stonden drie spelers, die maandag de Youth League wonnen: Fedde de Jong, Lewis Schouten en Ernest Poku. Finn Stam stond ook in de basis bij de jonge Alkmaarders, maar was maandag geschorst. De eerste mogelijkheid van de wedstrijd was voor de thuisploeg. Koen Kostons kopte van dichtbij in de handen van doelman Daniël Deen.

Via Schouten was AZ voor het eerst gevaarlijk. Hij dwong Romain Matthys tot een redding. De kansen stapelden zich in het resterende deel aan beide kanten op. Zo moest Deen gestrekt bij een afstandsschot van Jarne Steuckers, schoot Kostons voorlangs en ging een inzet van Ruben van Bommel naast. Ernest Poku was aan de andere kant dicht bij, zonder succes.

Jong AZ was de sterkste tegen MVV - Foto: Pro Shots / George Deswijzen

De Jong probeerde het in de tweede helft maar eens van afstand. Zijn schot ging net niet tussen de palen. De bezoekers kregen in de eerste fase na de rust de beste kansen, want Poku schoot even later op de lat. Het aanvallende spel van AZ werd uiteindelijk beloond. Iman Griffith omspeelde de keeper en schoot richting doel. De bal werd voor de lijn weggehaald door de hand van Rein van Helden, waardoor hij rood kreeg en Jong AZ een pingel. Yusuf Barasi ging achter de bal staan en schoot raak: 0-1.

Vlam in de pan

De wedstrijd leek rustig te gaan eindigen, maar binnen twee minuten sloeg de vlam in de pan. Eerst maakte Dailon Livramento uit het niks gelijk. Finn Stam zorgde echter nog geen minuut later voor de 2-1. De 'supporters' van MVV waren zo boos, dat ze voorwerpen op het veld gooiden. Er werd tijdelijk gestaakt en na iets meer dan een kwartier werd er weer hervat. De zege werd hierna niet meer weggeven. De Alkmaarse beloften spelen 8 mei tegen TOP Oss.

Jong AZ: Deen; Van Aken, Postma, Engel, Stam (Beukers/83); Twisk (Kwakman/90), Schouten, De Jong; Griffith, Barasi, Poku