Ga naar Content

Bensabouh bezorgt Telstar driepunter, waardoor play-offs mogelijk blijven

Telstar heeft op bezoek bij FC Den Bosch een nipte zege behaald. Een goal van aanvoerder Anwar Bensabouh bleek voldoende voor de volle buit: 0-1. Daardoor doen de Witte Leeuwen nog volop mee in de strijd om de play-offs. 

Anwar Bensabouh juicht na zijn goal - Foto: Joris Verwijst/Orange Pictures

Telstar versloeg VVV-Venlo vorige week in eigen huis met 1-0 en hield daarmee een kleine kans op de play-offs. Het doel van vanavond was daarmee duidelijk: winnen. De Velsenaren begonnen uitstekend, want binnen een kwartier lag de bal in het netje. Christos Giousis gaf een assist op Anwar Bensabouh en hij schoot onberispelijk raak achter Wouter van der Steen: 0-1. De Witte Leeuwen konden vervolgens de score meermaals uitbreiden. Vooral David Min was het gevaarlijkst. Zijn grootste kans eindigde snoeihard op de lat.

Tekst gaat verder onder de foto.

Anwar Bensabouh scoorde het enige doelpunt - Foto: Joris Verwijst/Orange Pictures

Opvallend genoeg was het Den Bosch dat sterker uit de startblokken kwam. Tomas Kalinauskas kopte van dichtbij over en ook Gedion Zelalem schoot van ver op Ronald Koeman Jr. Het initiatief werd daarna weer overgenomen door Telstar. Een gevaarlijke inzet van Min werd verkeerd ingeschat en werd net voor de lijn gekeerd door Van der Steen.

De ingevallen Glynor Plet kreeg vlak voor tijd nog een gigantische kans. Hij vond Van der Steen op zijn weg en Jay Kruiver, een andere invaller, schoot vervolgens op de lat. Door de zege blijft het verschil met concurrenten NAC Breda en VVV-Venlo vier punten. Telstar staat negende, maar NAC speelt morgen nog tegen Roda JC. Er zijn nog drie duels te spelen, waarbij Willem II volgende week de tegenstander is van Telstar. 

Telstar: Koeman; Boussakou (Kruiver/74), Apau, Aktas, Oude Kotte, Turfkruier; Najah, Overtoom, Bensabouh, Giousis (Plet/74), Min (Seedorf/82)

Lees ook