Doelpunt Min voldoende voor volle buit Telstar tegen VVV-Venlo

Na drie wedstrijden zonder overwinning pakten Telstar opnieuw drie punten. Een doelpunt van David Min was genoeg tegen VVV-Venlo. Het eindigde dan ook in 1-0.

Telstar won met 1-0 van VVV-Venlo - Foto: Pro Shots / Sonny Lensen

VVV kreeg de eerste grote mogelijkheid in Velsen-Zuid. Simon Janssen leek de openingsgoal te maken, maar Ronald Koeman Jr. hield zijn doel schoen. Nog geen minuut later kopte Soulyman Allouch de bal net over. VVV was dus gevaarlijker, maar ook Telstar kreeg een gigantische kans. David Min kwam oog in oog met Ennio van der Gouw niet tot scoren.

De Velsenaren bleven aandringen, want Tom Overtoom schoot van dichtbij ver over. De aanvalsdrift van de thuisploeg kwam snel tot stilstand in de 42e minuut na onweer. Het duel lag vervolgens ongeveer een halfuur stil, voordat het duel werd hervat.

Telstar-aanvoerder Bensabouh: "We hebben de wedstrijd gedomineerd" - NH Sport/Frank van der Meijden

Onweer

Eerst werd het restant van de eerste helft gespeeld, voordat de tweede begon. Een waarschuwingsschot van Christos Giousis ging nog net naast, maar vervolgens was Min alsnog trefzeker. Hij schoot hard raak bij de eerste paal: 1-0. Min bleef de gevaarlijkste man aan de zijde van Telstar. De aanvaller kwam net te kort. Een schuiver van Thomas Oude Kotte ging ook net naast. De thuisploeg verzuimde het duel dus te beslissen.

In de blessuretijd ging een schot van Allouch naast, waardoor Telstar de drie punten pakte tegen VVV-Venlo. Door de zege staat Telstar elfde in de eerste divisie met vijf punten minder dan de felbegeerde plek acht. FC Den Bosch is volgende week de tegenstander.

Opstelling Telstar: Koeman; Boussakou (Seedorf/59), Apau, Aktas, Oude Kotte, Turfkruier; Najah, Overtoom, Bensabouh (Zakaria/89); Min, Giousis (Plet/76)