Ga naar Content

Michelin roept Texelse Nadine Mögling uit tot 'Sommelier van het Jaar 2023'

Sommelier Nadine Mögling van restaurant Bij Jef op Texel is uitgeroepen tot 'Sommelier van het jaar 2023'. Dat gebeurde vandaag tijdens de uitreiking van de Michelinsterren 2023 in het DeLaMar Theater in Amsterdam. De inspecteurs eren Möglings 'verbluffende kennis' en haar unieke manier om de wijnen bij te houden. De totaal verraste Mögling is behalve trots vooral heel dankbaar: "Ik draag het op aan ons team."

Nadine Mögling van restaurant Bij Jeff op Texel is uitgroepen tot 'Sommelier van het jaar 2023' - NH Nieuws / Tom Jurriaans

"Het moet niet gewoon 'wel lekker zijn. Ik moet kriebels in mijn buik krijgen", schrijft wijnkenner en wijnadviseur Nadine Mögling op de website van het restaurant in Den Hoorn. 'Bij Jef' van Jef Schuur en Nadine Mögling krijgt ook dit jaar weer een Michelinster.

Eindexamen

In een afgeladen DeLaMar Theater wordt ze volop gefeliciteerd met haar titel 'Sommelier van het Jaar 2023'. "Ik werd een beetje duizelig toen ik het hoorde. Ik ben vereerd en dankbaar. Het is niet alleen voor mij. Ik draag daarom de prijs op aan ons team."

Ondanks de titel en de felicitaties durft ze het niet aan zichzelf een compliment te geven. "Dat ga ik niet doen." Geen tijd voor feest, want Mögling moet snel terug naar Texel om haar zoon bij te staan bij het eindexamen. "Ik moet aan de biologie, economie en wiskunde. Part of the deal."

Lees ook

Download de app

🔔 Blijf op de hoogte van nieuws uit jouw regio, download de gratis NH Nieuws-app.

Download on the App StoreOntdek het op Google Play