Ga naar Content

Pijnlijke nederlaag Ajax op bezoek bij PSV: plek twee is ver weg

Het wordt pijnlijker en pijnlijker voor Ajax. De Amsterdammers gingen hard onderuit op bezoek bij PSV: 3-0. De tweede plek en daarmee voorronde Champions League lijkt een utopie te worden. 

Plek twee lijkt een utopie te worden voor Ajax - Foto: Pro Shots / Thomas Bakker

Calvin Bassey stond -zoals verwacht- in het hart van de verdediging als vervanger van Edson Álvarez. Hij zag dat PSV voor het eerst gevaarlijk werd. Guus Til kon een voorzet van Johan Bakayoko niet afmaken. Het bleek een waarschuwingsschot, want binnen een kwartier was het 1-0. 

Bakayoko gaf voor op Luuk de Jong en troefde Jurriën Timber af in de lucht. Ajax kwam er na een halfuur goed uit. Een pass van Jorge Sánchez kwam terecht bij Kenneth Taylor. Hij haalde uit, maar zijn inzet werd aangeraakt.

Tekst gaat verder onder de tweet.

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

PSV kwam sterker uit de kleedkamer en kreeg een goede kans via Volendammer Joey Veerman. Doelman Geronimo Rulli keerde het schot. De Argentijn had een negatieve hoofdrol bij de 2-0. Hij vloerde Xaxi Simons in de zestien en Simons scoorde vervolgens de penalty. De ingevallen Brian Brobbey creëerde een gigantische kans. Hij schoot snoeihard op doelman Walter Benítez.

Vrijwel direct hierna werd de wedstrijd tijdelijk gestaakt nadat er twee plastic bekers op het veld belandde. Het duel werd na een onderbreking van ongeveer tien minuten weer hervat. Taylor kreeg na de hervatting een goede mogelijkheid, maar schoot op de paal. Het bleek niks waard, want Florian Grillitsch tikte een voorzet van Simons achter Rulli: 3-0. Ismael Sabari schoot in de blessuretijd nog naast. 

Tekst gaat verder onder de video.

De analyse na het verlies tegen PSV van Ajax-trainer John Heitinga - NH Nieuws

Door de nederlaag in Eindhoven heeft PSV drie punten meer dan Ajax. Volgende week treffen beide ploegen elkaar in de bekerfinale. De week daarop speelt Ajax in eigen huis tegen AZ.

Opstelling Ajax: Rulli; Sánchez (Lucca/46), Timber, Bassey (Brobbey/46), Hato; Grillitsch, Klaassen, Taylor; Berghuis, Tadic, Bergwijn

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Kijk elke maandag om 17.10 uur naar NH Sport op tv
  • Luister op vrijdag van 19-22 uur en zondag van 17-19 uur naar NH Sport op NH Radio
  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52