Ga naar Content

Actie van Puk gaat door: 5.000 motoren op de been als vuist tegen pesten

5.000 bikers maken op 28 mei een vuist tegen pesten en ongelijke behandeling. De ride out vertrekt om 13.00 uur vanuit IJmuiden richting het Malieveld in Den Haag. 

Puk met de bikers - Foto: NH Nieuws

Vorig jaar ontstond de actiegroep 'Puk Gaat Door' na een Facebook-oproep die voor de destijds 16-jarige Puk werd gedaan. Ze werd gepest, en wilde als statement door een paar motoren bij haar examenfeest worden afgezet. Binnen een dag werd het bericht 11.000 keer gedeeld, en werd ze door honderden motoren bij school afgezet.

Strijd gaat door

Haar strijd tegen pesten gaat door. Op 28 mei verzamelt om 12.00 uur een groep op de Middenhavenstraat in IJmuiden, die om 13.00 uur vertrekt. Met het oog op de veiligheid heeft de burgemeester aangegeven de actie te verbieden als er meer dan 500 voertuigen zich daar verzamelen. Daarom hoopt de vader van Puk, Peter Niemeijer, dat er onderweg naar Den Haag veel bikers zullen aansluiten. 

"Het doel is eigenlijk 10.000 voertuigen"

Peter Niemeijer, vader van Puk

"Het doel is eigenlijk 10.000 voertuigen. Er komen echt veel meer mensen dan de vorige keer. Ook auto's zijn meer dan welkom", laat Niemeijer weten. Volgens haar vader vindt Puk het geweldig dat er zoveel aanmeldingen zijn, en heeft ze er nu al heel veel zin in.

De actiegroep is nog op zoek naar verkeersregelaars, om de actie in goede banen te leiden. Bij interesse kan je mailen naar [email protected].

Lees ook