Ga naar Content

Puk onder begeleiding van 1.000 bikers naar examenfeest: "Ultiem statement tegen pesten"

De 16-jarige Puk* werd vanavond door een stoet stoere bikers afgezet bij haar examenfeest in IJmuiden. De entree en de voorafgaande speciale tour door IJmuiden reden ze uit protest tegen pesten.

Puk optocht bikers - NH Nieuws

"Ik voel me gesterkt en ik ben blij dat deze mensen achter mijn doel staan", vertelt de jonge Puk tussen de duizend ronkende motoren. "Ik ben heel erg blij."

"Gekkenhuis", zo omschrijft de vader van Puk de situatie. Duizenden motoren zijn komen voorrijden om Puk te begeleiden naar haar examenfeest. Puk wordt gepest op school en dit leek haar wel een laatste mooie stunt. "Dit is denk ik wel het ultieme statement tegen pesten en ik hoop dat mensen er wat van leren", aldus Puk's vader.

Duizend motoren

Familievriend Jaap Bakker plaatste een oproep op Facebook en al snel stroomden de reacties binnen. De burgemeester gaf aan dat het wel een tandje minder kon en mikte op zo'n 500 motorrijders.

Dat is niet helemaal gelukt, het aantal stoere bikers liep al snel tegen de duizend. "Ze hebben ons gelukkig de ruimte gegeven om toch ons statement te kunnen maken", vertelt Bakker aan NH Nieuws. "Het is overweldigend."

Tekst gaat verder na de foto

Foto: Jasper Leegwater / NH Nieuws

Puk wordt gepest vanwege haar bijzondere kledingstijl. Puk is een 'steampunker' en valt daardoor buiten de boot, aldus Bakker. "Ze doet wel eens expres twee verschillende schoenen aan, en ze verfde haar haren blauw", vertelde haar vader eerder aan NH Nieuws.

"Ik vind het een hele mooie en uniek examenstunt en zeker voor zo'n belangrijk onderwerp", concludeert schooldirecteur Marc Boelsma van het Vellesan College. 

*Puk is niet haar echte naam. Die is bij de redactie bekend.

Lees ook

Download de app

🔔 Blijf op de hoogte van nieuws uit jouw regio, download de gratis NH Nieuws-app via de App Store of de Google Play Store.