Start van hoofdcontent

IJMUIDEN

nl

Motoroptocht door IJmuiden 'geen evenement, maar een protest'

20 april 2022, 13.59 uur · Aangepast 20 april 2022, 18.23 uur · Door Fred Segaar & Thomas Jak

De stoet motorrijders die vanavond vanaf ongeveer 19.30 uur voor Puk en tegen pesten door IJmuiden rijdt, "moet niet worden gezien als een evenement, maar als een protest." Dat zegt Jaap Bakker, vriend van Puk's familie en initiatiefnemer van de tocht door de havenstad. De aankomst is live te zien bij NH Nieuws op Facebook, de app en de site vanaf ongeveer 19.35 uur.

Thalia Theater / Puk - Foto: NH Nieuws / Aangeleverd

Met zijn uitleg reageert Bakker op zorgen die Frank Dales, burgemeester van Velsen uitte dat er voor evenementen van deze grootte normaal gesproken een vergunning nodig is.

De bikers van de IJmuidens 'chapter' van Wakers Motor Tour Club bestijgen vanavond massaal hun motors om Puk* te steunen. Zij werd jarenlang op school gepest. Als statement tegen pesten wilde zij op de motor afgezet worden bij haar examengala in het Thalia Theater vanavond.

"Dat past echt bij Puk", zei haar vader over zijn dochter. "Als ze gepest wordt, laat ze zich niet kisten, maar gooit er een schepje bovenop."

Tekst loopt door onder de routekaart.

Een Facebookberichtje van Bakker op de pagina van de Wakers zorgde voor meer dan een paar aanmeldingen: zo'n 1.000 man wilde Puk wel naar haar feest wegbrengen. Dat aantal zou Bakker tot ongeveer de helft daarvan hebben teruggebracht. "Maar we zijn er klaar voor!", laat Bakker alvast weten.

De route zal vanaf ongeveer 19.00 uur vanaf de clubgarage van de Wakers aan de Kaplantstraat voeren langs de Raafstraat, het Pleiadenplantsoen, de Planetenweg, de Lange Nieuwstraat, de Zeeweg, de Minister van Houtenlaan, de Kanaaldijk, de Oranjestraat, Breesaapstraat, tot de aankomst bij het Thalia Theater rond 19.40 uur (zie kaartje hierboven).

NH Nieuws is vanavond live aanwezig bij de aankomst bij het Thalia Theater van de bikers tegen het pesten. De uitzending is te volgen vanaf ongeveer 19.30 uur op de site nhnieuws.nl, de app en via Facebook.

*Puk is niet haar echte naam. Die is bij de redactie bekend.

Meer nieuws uit de IJmond?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit de IJmond. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/IJmond

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected]

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]