Start van hoofdcontent

IJMUIDEN

nl

Honderden bikers willen Puk escorteren naar examenfeest

19 april 2022, 08.30 uur · Door Sanne Harmes

Als statement tegen pesten wil de 16-jarige Puk door een aantal bikers op motoren worden afgezet bij haar examenfeest in IJmuiden. Jaap Bakker, een vriend van haar ouders, zette een oproep op Facebook en binnen een dag is het bericht meer dan 11.000 keer gedeeld. "Dat had ik niet zien aankomen, we verwachten een grote opkomst."

Foto: Ingezonden foto van Puk met steampunk hoed

Het leek Puk* een mooie laatste stunt om door een aantal motoren afgezet te worden bij haar examenfeest. Via haar ouders kwam ze in contact met fotograaf Jaap, die ze vroeg om foto's te maken van haar aankomst. "Dat wilde ik natuurlijk graag doen en toen ze later vertelde dat de bikers hadden afgezegd, heb ik een oproep gedaan", vertelt Jaap. 

Honderden motoren

Aan die oproep is dus gehoor gegeven, Jaap wordt al bijna twee dagen lang gebeld door bikers en motorclubs. "Het bericht is ook gedeeld op verschillende forums, ik ben echt het overzicht kwijt." Volgens Jaap zouden er zomaar meer dan duizend motoren op af kunnen komen.

Jaap vertelt dat Puk een verpletterende entree wil maken bij haar examenfeest om op die manier aandacht te vragen voor pesten. "Ze wil laten zien dat pesten niet oké is. Zelf is ze een 'steampunker' en valt daardoor buiten de boot."  

Ook de vader van Puk onderschrijft dat het meisje vaak gepest wordt vanwege haar bijzondere kledingstijl. "Ze doet wel eens expres twee verschillende schoenen aan, en ze verfde haar haren blauw", vertelt hij. 

Herkenning

"Ik hoor van heel veel bikers dat ze zichzelf herkennen in dit verhaal", legt Jaap uit. "Daarom willen er zoveel mensen meedoen, omdat ze vroeger zelf ook gepest zijn. Het is echt een community, als je tegen echte bikers zegt 'er wordt een kind gepest en die heeft jullie hulp nodig', dan beginnen de motoren spontaan te draaien."

Motorclub Wakers IJmuiden gaat de rit begeleiden. "Het idee is dat Puk achterop een trike naar het feest gereden wordt, met een groep motoren ervoor en nog een hele stoet erachteraan. En we hebben ook beveiligers die haar als een VIP naar binnen zullen begeleiden."

*Puk is een bijnaam, de echte naam van het meisje is bekend bij de redactie. 

Meer nieuws uit de IJmond?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit de IJmond. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/IJmond

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected]

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]