Ga naar Content

Plannen voor nieuwe motortocht tegen pesten: Puk gaat door met haar strijd

Er zijn plannen voor een nieuwe, groots opgezette motortocht tegen pesten. Op 20 april van dit jaar werd in IJmuiden de eerste ride out gehouden. Deze stond in het teken van Puk, een leerling van het Vellesan College. Om een statement te maken tegen pesten liet zij zich op weg naar het eindexamenfeest van haar school begeleiden door honderden motorrijders.

Bijna acht maanden later heeft Puk haar strijd niet opgegeven. Hoewel ze zelf zegt minder last te hebben van pesterijen ("de mensen doen maar, als ik mezelf maar kan zijn"), zet ze haar strijd voort. Ze heeft daarbij de steun van haar vader, Peter Niemeijer. Hij wil het probleem van pesten onder aandacht blijven brengen door onder meer een nieuwe motortocht.

Tekst gaat verder onder de video over Puk acht maanden na haar geslaagde examenstunt.

Puk - NH Nieuws

Niemeijer: "We zijn nog niet bezig met de organisatie, maar wel me de voorbereidingen daarvan. Vorige keer was er een aantal restricties met het oog op veiligheid. Er zat een limiet aan het aantal motorrijders. Heel begrijpelijk, veiligheid gaat boven alles. Maar de verspreiding van je boodschap kan daardoor in het geding komen. Dat vinden we jammer. Het moet veilig, maar we willen niet meer vastzitten aan de restricties van een plaatselijke burgemeester. Dus  willen we het landelijk gaan doen. We zijn aan het uitzoeken wat de mogelijkheden zijn." 

Lees ook

Meer nieuws uit de IJmond?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit de IJmond. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/IJmond

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected]

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]