Ga naar Content

Vader én manager tegelijk: de bijzondere band tussen zanger Antoon en Justus Verkerk

Vader zijn en manager tegelijk. Het is voor Justus Verkerk uit Midwoud - vader van zanger en producer Antoon - de normaalste zaak van de wereld. Talloze kilometers over de Nederlandse wegen en het verlies van zijn vrouw bracht de twee nóg dichter bij elkaar. Op Vaderdag zoomen we in op de bijzondere band tussen de twee. 

Justus Verkerk (midden), met Antoon en Josefien - Foto: instagram.com/antoonpb

Stralende gezichten op een rode loper in Amsterdam, op een zondagavond in april. Bij hoofdrolspeler Tijn Verkerk (Antoon) - wiens film Engel in première ging - maar ook bij zijn vader, Justus. Niet geheel toevallig bedenker en producent van de documentaire én manager van de bejubelde artiest, die in december nog twee keer de Ziggo Dome uitverkocht. "Dit is een heel bijzondere avond." 

Hij poseert gewillig voor de fotografen, samen met zijn moeder, Antoon zelf en zijn twee dochters, Anneleen en Josefien. De film is misschien wel de kroon op zijn werk als vader. Hij herkent al vroeg het muzikale talent van zijn zoon en steunt hem hier actief in. "Vergeet niet dat hij altijd keihard voor dit succes heeft gewerkt. We gingen samen het hele land door vanaf het moment dat hij werd geboekt als dj. Ik ging altijd mee. Dat begon al toen hij dertien jaar was."

Antoon (midden) met zijn familie op de rode loper. Links vader Justus - Foto: NH Nieuws / Michiel Baas

Later volgen er zware jaren voor de familie Verkerk. De vrouw van Justus en moeder van Tijn (Antoon) - Heleen - sterft in 2020, na een ziekbed. Juist op het moment dat Antoon voor een nationale doorbraak staat. Justus zegt daarover in de film: "Zijn leven ging aan de ene kant in een stroomversnelling en aan de andere kant had je een harde stop."

Ook op de rode loper in Amsterdam komt zijn moeder ter sprake - uiteraard. "Natuurlijk is het gemis groot. Ik had liever mijn moeder nog gehad in plaats van die carrière", zegt Antoon tegen de draaiende camera van RTL Boulevard. 

Familie en vrienden

Want gouden platen en een uitverkochte Ziggo Dome zijn leuk, maar bij Antoon voeren familie en vrienden altijd de boventoon. De groep mensen die voor zijn doorbraak dicht bij hem stond, staat dat nog steeds. "Familie is voor mij de belangrijkste factor in het leven. Ik ben heel blij dat ze er zijn en dat ze soms zeggen dat ik mijn mond moet houden", zegt hij met een glimlach. Dan, serieuzer: "Dit avontuur is heel erg leuk, maar het is vooral heel erg leuk om het samen te doen met mijn vrienden en mijn vader."

Want Justus staat altijd om hem heen. Niet alleen als vader, maar ook als manager. Antoon verzorgt het artistieke gedeelte, Justus regelt de rest. Het zorgt voor een bijzondere en hechte band. "Wij weten precies wanneer iets zakelijks is en wanneer niet. Aan de eettafel kan het over 'de zaak' gaan, maar een moment later kunnen we net zo makkelijk weer met elkaar lachen. Die scheiding tussen werk en privé kunnen we goed maken."

"Ik had liever mijn moeder nog gehad in plaats van die carrière"

Zanger Antoon verloor zijn moeder in 2020

De talloze ritjes in de auto, het plotselinge succes en het verdriet na het verlies van vrouw en moeder: het brengt ze nog dichter bij elkaar, Justus en zijn kinderen. "Je wordt dan op elkaar geduwd. Wij kunnen thuis allemaal goed communiceren. Ook als het even niet werkt. Dat is wel belangrijk. Je moet er toch met elkaar doorheen."  

Sinds de stormachtige ontwikkelingen rondom Antoon gaat veel aandacht naar Tijn uit. Ook thuis. "Het gaat vaak over Tijn", zegt jongste dochter Josefien in de film. "Dat klopt ook wel", zegt Justus. "Maar daarin probeer ik wel te balanceren. Zo'n film is natuurlijk gaaf, maar ik was gisteren bij roeiwedstrijden van mijn oudste dochter Anneleen: is ook gaaf! Ik ben op alle drie de kinderen ontzettend trots."

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Lees ook