Ga naar Content

Play-offs nog verder uit zicht voor Telstar na nederlaag bij PEC Zwolle

Telstar weerde zich vanavond kranig tegen koploper PEC Zwolle, maar ging alsnog onderuit met 2-0. De doelpunten werden gemaakt door Thomas van den Belt. De play-offs raken daardoor steeds verder uit zicht voor de Witte Leeuwen.

Özgür Aktaş, Ronald Koeman en Tom Overtoom balen na de nederlaag - Foto: Pieter van der Woude/Orange Pictures

Telstar begon niet scherp aan de wedstrijd, want binnen twee minuten kwam het al goed weg. Younes Taha kwam bij de eerste paal voor zijn directe tegenstander en schoot net naast. Het was Thomas van den Belt die PEC vervolgens naar een voorsprong schoot. Na een overtreding van Mitch Apau nam Van den Belt een vrije trap op schitterende wijze: 1-0. Er volgde een periode zonder grote kansen, voordat Telstar uit het niets gevaarlijk werd.

Christos Giousis stond helemaal vrij in de zestien en schoot vol op doelman Jasper Schendelaar (oud-Telstar). In de tegenstoot kwamen de Velsenaren opnieuw goed weg. Op aangeven van Lennart Thy stond Davy van den Berg oog in oog met Ronald Koeman Jr. en faalde. Haris Medunjanin (ex-AZ) schoot in de blessuretijd een volley net naast, terwijl Anwar Bensabouh de bal in de handen van Schendelaar kopte.

Tekst gaat verder onder de foto.

Thomas van den Belt (6) scoort zijn tweede van de avond - Foto: Pro Shots / Niels Boersema

Net als in de eerste helft was het begin na de rust van Telstar zwak. Ditmaal schoot Thy op de paal. De Zwollenaren bleven het meest gevaarlijk via Van den Belt (net naast) en Mendunjanin (redding Koeman). Het was Van den Belt, die uiteindelijk de marge van PEC verdubbelde. De middenvelder kopte een vrije trap achter Koeman: 2-0. De paal voorkwam hierna dat de achterstand van Telstar nog groter werd, bij een schot van Mendunjanin.

Tekst gaat verder onder de video.

Telstar-trainer Mike Snoei zag dat zijn ploeg niet kon stunten tegen veel beter PEC Zwolle - NH Nieuws

Even daarvoor had DJ Buffonge zijn debuut gemaakt bij de Witte Leeuwen. Invaller Gervane Kastaneer kreeg nog een gigantische kans om het wedstrijd in het slot gooien. Zijn inzet werd net gekeerd door Koeman Jr.. Daardoor bleef het 2-0.

Door deze nederlaag blijft Telstar elfde in de eerste divisie. De Velsenaren hebben zes punten minder dan nummer acht NAC Breda. De Brabanders zouden nog kunnen uitlopen, omdat de derby tegen Willem II vroegtijdig werd gestaakt omdat er vuurwerk op het veld werd gegooid. Met nog een kwartier op de klok leidden de Tilburgers (0-1). Het is nog niet duidelijk of en wanneer die wedstrijd wordt uitgespeeld.

Opstelling Telstar: Koeman; Kruiver (Van den Heerik/78), Aktas, Apau, Oude Kotte, Turfkruier; Najah, Bensabouh (Plet/62), Overtoom; Min (Seedorf/78), Giousis (Buffonge/62)

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Kijk elke maandag om 17.10 uur naar NH Sport op tv
  • Luister op vrijdag van 19-22 uur en zondag van 17-19 uur naar NH Sport op NH Radio
  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52