Ga naar Content

Heinz Stuy neemt Ajax' eerste Europa Cup I mét beveiliger mee naar De Aftrap

De eerste Europese beker die Ajax in de historie won, is vanavond op tv te zien in De Aftrap. Heinz Stuy, keeper van de Amsterdammers, won in 1971, 1972 én 1973 de Europa Cup I, de voorloper van de Champions League. De IJmuidenaar heeft de Cup met de Grote Oren meegenomen, inclusief beveiliger. "Ik geloof dat die beker voor 40.000 euro is verzekerd", aldus Stuy die nog altijd verliefd naar de Cup kan kijken. 

Heinz Stuy won met Ajax drie keer de Europa Cup I - NH Sport / Edward Dekker

Tijdens de uitzending van De Aftrap wijkt beveiliger Peter geen moment van de Cup die alleen mag worden aangeraakt met witte handschoentjes aan. "Hij is verzilverd. Dat appelzuur dat op je handen zit, tast die beker aan", legt Stuy uit.  

Tekst gaat verder onder de foto.

Foto:

Slechts drie spelers van het basisteam van Ajax dat in de finale op Wembley Panathinaikos versloeg, zijn nog in leven. Behalve de 78-jarige Stuy zijn dat Sjaak Swart en Johan Neeskens. In de uitzending toont de voormalig Ajax-doelman een foto die later van dit trio werd gemaakt met de Cup.  

Paul de Lange

De andere gast aan tafel is Paul de Lange die onder meer voor Telstar en FC Volendam voetbalde. Tot vorig jaar was de voormalig middenvelder trainer bij de amateurs van De Kennemers uit Beverwijk. Op dit moment doet De Lange niets in de voetballerij, maar mogelijk dat hij iets in de scouting bij Telstar gaat doen. "Dat lijkt me wel wat. Ik heb momenteel niet de ambitie om weer op het veld te gaan staan."

In deze aflevering neemt Erik-Jan Brinkman het in Raak de Vlag op tegen 4-voudig international Glenn Helder. 

Je ziet het allemaal om 17.10 / 18.10 / 19.10 uur etc. op tv, maar je kunt ook hieronder de hele uitzending van De Aftrap terugkijken.

Tekst gaat verder onder de video.

De Aftrap van vrijdag 14 april met Heinz Stuy en Paul de Lange - NH Sport / Edward Dekker

Volgende week zijn FC Volendam-spits Robert Mühren en voormalig tv-maker Harry Vermeegen te gast.  

Vragen of wil je reageren? Stuur een mailtje naar [email protected]

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Kijk elke maandag om 17.10 uur naar NH Sport op tv
  • Luister op vrijdag van 19-22 uur en zondag van 17-19 uur naar NH Sport op NH Radio
  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52