Ga naar Content

Fan van Anderlecht is 'optimist tot in de kist' en schat AZ laag in

Enkele uren voor het Europese duel Anderlecht - AZ zijn enkele supporters al druk met de wedstrijd bezig. Anderlecht-supporter Louis is behoorlijk uitgesproken over de Alkmaarders, die volgens hem slechts 'een middenmotor' in de eredivisie zijn.

Anderlecht-fans kijken vooruit op de wedstrijd - NH Sport

"Als Slimani speelt, maken we een meer kans om te winnen", zegt een Anderlecht-supporter Louis over de handige spits van Paars-wit. Een andere jonge fan van de Belgische topclub mag naar de wedstrijd vanwege zijn vijftiende verjaardag. "We hebben van Villarreal gewonnen, dus dat moet tegen AZ ook kunnen."

In de wijk rondom het Astridpark, waar Anderlecht haar wedstrijden afwerkt, is het vertrouwen bij de supporters groot. Louis ziet Anderlecht als favoriet. "Ik ben optimist tot in de kist", zegt de hondstrouwe fan, die al meer dan 45 jaar alle wedstrijden bezoekt.

Tekst loopt door onder de video.

Belgische journalisten over RSC Anderlecht - NH Nieuws

NH Sport in Brussel

Verslaggevers Erik-Jan Brinkman en Stephan Brandhorst zijn in Brussel. Zij volgen alles rondom de wedstrijd Anderlecht-AZ. Houd ons liveblog en uiteraard de Twitter-pagina van NH Sport in de gaten voor de meest actuele gebeurtenissen. Zo blijf je volledig up-to-date.

De wedstrijd tussen Anderlecht en AZ begint vanavond om 21.00 uur in Brussel. AZ wordt gesteund door meer dan duizend meegereisde fans. Volgende week volgt de return in Alkmaar.

Lees ook