FC Volendam gaat strijdend ten onder tegen sc Heerenveen

Op bezoek bij sc Heerenveen heeft FC Volendam met 2-1 verloren. De ploeg van Wim Jonk speelde een prima wedstrijd, maar stond aan het einde van de rit met lege handen.

FC Volendam komt op een 1-0 achterstand tegen sc Heerenveen - Foto: Orange Pictures

Al in de zesde minuut kwam FC Volendam op achterstand. Sydney van Hooijdonk tikte van dichtbij binnen namens de thuisploeg. Ruim tien minuten later maakte Henk Veerman de gelijkmaker. Op aangeven van Calvin Twigt schoot Veerman diagonaal binnen. De VAR moest de goal nog wel checken, omdat Veerman op het randje van buitenspel stond.

Kansen over en weer

In een open duel kregen beide ploegen kansen. Zo was Veerman dicht bij een tweede treffer, maar Heerenveen-keeper Mous wist het stiftje knap te redden. Meteen daarna was Van Hooijdonk ook gevaarlijk. Het was de Heerenveen-spits die in de 33e minuut Heerenveen weer op voorsprong schoot.

Volendam-aanvaller Gaetano Oristanio in actie - Foto: Pro Shots / Ron Baltus

Na rust kwam FC Volendam goed uit de kleedkamer. Met een mooie individuele actie werd Gaetano Oristanio gevaarlijk, maar Mous wist de inzet van de Italiaan knap te keren.

Tegenhouden

De tweede helft was veel minder levendig dan de eerste helft. De thuisploeg zakte behoorlijk in en FC Volendam had het initiatief, maar grote kansen kreeg het niet. Verdediger Damon Mirani werd in de slotfase naar voren gestuurd, maar dat leverde niets op.

Al met al speelde de ploeg van Wim Jonk een prima wedstrijd, maar ging het zonder punten terug naar Volendam. De Volendammers staan nu op de veertiende plaats in de eredivisie.

Opstelling FC Volendam: Filip Stankovic; Oskar Buur (El Kadiri/86), Brian Plat, Xavier Mbuyamba, Derry Murkin; Benaissa Benamar (Mirani/46), Calvin Twigt (Sanchez/67), Carel Eiting; Gaetano Oristanio (W. Ould-Chikh/67), Henk Veerman, Francesco Antonucci (Van Mieghem/71)