Ga naar Content

Gehavende Volendam-coach Jonk vindt bizar gelijkspel terecht: "Geen gestolen punt"

Zittend in de dug-out zag Wim Jonk zondagmiddag zijn ploeg stand houden tegen FC Utrecht (0-0). Na afloop liet de trainer weten dat het resultaat de juiste afspiegeling was, ondanks drie afgekeurde Utrecht-treffers. "Het was geen gestolen punt."

FC Volendam-coach Wim Jonk kan leven met het gelijke spel tegen FC Utrecht - NH Nieuws

Zonder krukken, maar allesbehalve soepel verplaatste Jonk zich langs het veld in Stadion Galgenwaard. Iets meer dan een week geleden ging de knie van de Volendamse oefenmeester onder het mes. "Ik moest vandaag wat voorzichtig zijn. Zo moest ik bij het juichen blijven zitten", zegt Jonk. Het actieve coachen tijdens de wedstrijd liet hij daarom over aan zijn assistent Matthias Kohler. "Hij is bezig met zijn cursus coach betaald voetbal en dit was ook een mooi moment voor hem."

Emoties

Middenvelder Carel Eiting merkte dat zijn emoties op het veld alle kanten opgingen. De ene keer teleurstelling bij een tegentreffer en even later de blijdschap na het annuleren van die goal. "Je hebt gewoon geen idee wat er gaat gebeuren als de VAR ingrijpt."

Tekst loopt door onder de video.

FC Volendam-aanvoerder Carel Eiting over de beslissingen van de VAR - NH Nieuws

Veertig punten

Door het behaalde punt blijft FC Volendam dertiende op de ranglijst. De ploeg staat echter slechts drie punten boven plek zestien, die samenhangt met play-offs om promotie/degradatie. Met nog zeven wedstrijden te gaan, wordt het dus nog reuze spannend. Jonk gelooft nog steeds in het gestelde doel van veertig punten. Op dit moment heeft zijn ploeg er 27 verzameld.

FC Volendam-coach Wim Jonk herstelt voorspoedig na zijn knie operatie - NH Sport / Erik-Jan Brinkman

Volgend weekend gaat FC Volendam naar Friesland voor de wedstrijd tegen sc Heerenveen. Dat duel begint 21.00 uur. 

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Kijk elke maandag om 17.10 uur naar NH Sport op tv
  • Luister op vrijdag van 19-22 uur en zondag van 17-19 uur naar NH Sport op NH Radio
  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52