Ga naar Content

Pavlidis en Karlsson twijfelgevallen bij AZ tegen Sparta

Tussen het paaseieren eten door speelt AZ morgenavond tegen Sparta Rotterdam. Dat zijn de nummers vier en zes van de ranglijst. Voor de Alkmaarders vooral zaak om te winnen om in het spoor te blijven van PSV en Ajax als het gaat om plek twee. "Het is een interessante strijd en aan ons om de druk erop te houden."

Twee twijfelgevallen bij AZ, aldus AZ-coach Pascal Jansen - NH Nieuws

"Jesper Karlsson en Vangelis Pavldiis zijn twijfelgevallen", vertelt Pascal Jansen in de perskamer op het trainingscomplex in Wijdewormer. "Het is nog even de vraag of we ze morgen kunnen inzetten." Wel was er goed nieuws over Dani de Wit, de middenvelder is volledig hersteld van zijn voetbreuk en keert binnenkort terug op het veld.

"Hecht collectief"

Eerder dit seizoen won AZ met 3-2 van Sparta op Het Kasteel. Ondanks die nederlaag doen de Rotterdammers het dit seizoen zeer verrassend goed. Een jaar geleden leken de Spartanen nog te degraderen uit de eredivisie en nu staan ze in de subtop. "Het is wel een heel hecht collectief." 

Tekst loopt door onder de video.

Sparta is dit seizoen één van de verrassingen volgens AZ-coach Pascal Jansen - NH Nieuws

"We hebben twee keer wat moeizamer gepresteerd", blikt Jansen terug op het gelijkspel thuis tegen sc Heerenveen (1-1) en het verlies bij FC Twente (1-2). "De wedstrijd in Enschede was de minste van de twee, maar afgelopen weekend hadden we recht op meer. Ik verwacht dat we de lijn in het veldspel doorzetten."

'Het incident'

Met de Alkmaarse oefenmeester blikken we ook nog even terug op De Klassieker Feyenoord - Ajax van woensdag en dan met name op het supportersgeweld. Ajacied Davy Klaassen die tijdens de wedstrijd werd geraakt door een aansteker. "Doodzonde en hier is niemand bij gebaat."

Tekst loopt door onder de video.

AZ-coach Pascal Jansen over 'het incident' bij Feyenoord - Ajax - NH Nieuws

AZ - Sparta begint morgenavond om 20.00 uur en na afloop vind je het verslag en de reacties op deze site terug.

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Kijk elke maandag om 17.10 uur naar NH Sport op tv
  • Luister op vrijdag van 19-22 uur en zondag van 17-19 uur naar NH Sport op NH Radio
  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52