Ga naar Content

Nu al 50 slachtoffers: alweer vrouw in Alkmaar aangerand door fietser met capuchon

Een vrouw is deze week in Alkmaar aangerand door een fietser met een capuchon op. Vermoedelijk een man greep haar bij de billen en racete er vandoor. Er is nog niemand aangehouden. Het aantal slachtoffers dat op een dergelijke manier is betast in de stad loopt nu richting de 50.

Foto: Google Maps

Woordvoerder Derk Burger laat desgevraagd weten aan NH Nieuws dat op 20 maart rond 21.00 uur een vrouw nietsvermoedend over de Oude Kanaaldijk fietst als ze ze ineens van achter bij haar billen wordt gegrepen.

Het gebeurde ter hoogte van de Huiswaarderbrug. "De persoon op de fiets had een capuchon op en stoof er in noordelijke richting vandoor." Sinds juli vorig jaar hebben nu vijftien mensen (dertien vrouwen, één meisje en één man) zich gemeld bij de politie.

Allemaal verklaren ze op eenzelfde soort manier te zijn betast. In februari hadden we daarover een interview met de zedenpolitie van Alkmaar, die er vanuit gaat dat meerdere mensen hier verantwoordelijk voor zijn, maar de daders niet te pakken krijgt.

Gevoel van onveiligheid

"Het geeft Alkmaarders een gevoel van onveiligheid", aldus Jaap Grippeling van de Alkmaarse zedenpolitie eerder. "Als jij nietsvermoedend ergens fietst of loopt, met muziek op, in het donker en ineens voel jij een hand. Dat ís geen baldadigheid, geen kwajongensstreek. Dat is aanranding."

Al sinds september 2020 worden vrouwen in Alkmaar op een dergelijke manier aangerand. Het totale aantal loopt nu richting de vijftig. Voor vier incidenten is vorig jaar een minderjarige jongen veroordeeld. Hij verklaarde meiden te hebben gepakt uit verveling.

Lees ook